FOTO – Transporturi ilegale de lemne oprite de jandarmii si politistii buzoieni. Peste 12 m.c. de lemne confiscate
Last Updated on 19/05/2017 by Iulian Gavriluta

Transport ilegal lemnePe timpul executarii serviciului de patrulare jandarmii buzoieni din cadrul Postului de Jandarmi Montan Berca au identificat pe raza localitatii Matesti, un transport ilegal de material lemnos. Acestia au observat un camion, care era stationat in afara partii carosabile si au hotarat sa faca o verificare de rutina a autovehiculului.

In urma verificarilor efectuate, a reiesit ca soferul transporta o cantitate mai mare de lemn decat avea inscris in documentele de insotire, in loc de 5,8 m3 laturoaie rasinoase cat avea trecut, la masuratori a rezultat ca acesta transporta de fapt 7,475 m3  laturoaie rasinoase. De asemenea, oamenii legii au constatat ca avizul de insotire nu era completat corespunzator. Materialul lemnos a fost confiscat si predat lucratorilor din cadrul Ocolului Silvic Vintila Voda, iar soferul a fost sanctionat cu amenda in valoare de 3000 lei conform Legii 171/2010. De asemenea, societatea comerciala care a emis avizul de insotire va fi sanctionata. Tot pe timpul executarii serviciului de patrulare in zona de competenta, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Berca au identificat pe raza localitatii Vintila Voda, un transport ilegal de material lemnos. Acestia au observat o autoutilitara, care era stationat in afara partii carosabile si au hotarat sa faca o verificare de rutina a autovehiculului, bazandu- se pe flerul dat de anii de experinta in slujba cetatenilor. In urma verificarilor efectuate impreuna cu reprezentantii Ocolului Silvic Vintila Voda, a reiesit ca soferul transporta o cantitate de 0.47 m3 lemne foc brad fara documentele legale de provenienta. Materialul lemnos a fost confiscat si predat lucratorilor din cadrul Ocolului Silvic Vintila Voda, buzoianul a fost sanctionat cu amenda in valoare de 3000 lei conform Legii 171/2010, iar autoutilitara a fost confiscata si lasata in custodia acestuia.

Politistii din cadrul Sectiei de politie rurala Grebanu, in timp ce desfasurau activitati pe linia prevenirii si combaterii delictelor silvice, au oprit in trafic un conducator auto in varsta de 62 de ani, la volanul unei autoutilitare care transporta aproximativ 4 m.c. material lemnos de esenta stejar si carpen, pentru care nu detinea documente legale de provenienta. Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat si predat reprezentantilor ocolului silvic.

E.S.

Transport lemne 2

 

Transport lemne 1