Liceeni din Buzau invitati sa participe la a X a editie a Concursului National EUROSCOLA. Vezi aici tema concursului si conditiile de participare
Last Updated on 18/05/2017 by Iulian Gavriluta

Concurs National EuroscoalaLa inceputul anului 2017 reprezentantii Parlamentului European si ai Consiliului Uniunii Europene au ajuns la un acord provizoriu cu privire la decizia de proclamare a anului 2018 drept „Anul european al patrimoniului cultural”. Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania si Ministerul Educatiei Nationale invita toate unitatile de invatamant liceal sa participe la editia 2017-2018 a concursului Euroscola“, editie care se va desfasura sub titlul generic „Rolul patrimoniului romanesc in consolidarea identitatii europene”.

 

Pot participa elevii claselor a IX-a - & Xl-a. Fiecare liceu participant poate fi reprezentat de o echipa formata din cel mult 24 de elevi si 2 profesori coordonatori. Elevii sunt invitati:

1. a) sa identifice un obiectiv/ obiect/ element de patrimoniu din localitatea sau din judetul in care locuiesc si sa faca o prezentare de maxim doua pagini a acestuia cu evidentierea valorii sale de patrimoniu in context national si european (arhitecturala, istorica. artistica. stiintifica s.a.m.d).

2. b) sa conceapa si sa implementeze un proiect de campanie de informare si constientizare a publicului larg cu privire la valoarea de patrimoniu a obiectului de patrimoniu respectiv si cu privire la masurile care trebuie intreprinse pentru protejarea si promovarea acestuia. Demararea proiectului, la nivelul unitatii de invatamant. va fi anuntata online. pe site-ul scolii sau in mediile de comunicare sociala (de ex. Facebook). In anunt se vor mentiona: numele liceului. obiectivele proiectului implementat de echipa de elevi a scolii, componenta echipei si stadiile proiectului.

Pentru detalii accesati site-ul: www.isjbz.ro

A.D.