FOTO – VIDEO Elevii Colegiului National “Mihai Eminescu” Buzau stralucitori pe podium – Premiul I la Concursul Scolar National de videoclipuri – ”Pe gustul tau” din cadrul Proiectului International Eathink 2015
Last Updated on 17/05/2017 by Iulian Gavriluta

CN Mihai EminescuColegiul National Mihai Eminescu  a participat la Proiectul International Eathink 2015, – “Mananca local, gandeste global”, un proiect al carui scop a fost acela de a creste gradul de intelegere critica a elevilor si profesorilor dar si angajamentul lor activ in ceea ce priveste provocarile dezvoltarii globale, cu axare pe siguranta si suveranitatea alimentara, sistemele sustenabile de alimentatie si mica agricultura.

 

In cadrul acestui proiect Asociatia APDD-Agenda 21 a organizat un concursul national de videospoturi sociale pentru elevii si cadrele didactice din scolile partenere. Concursul  a avut ca tema ”Pe gustul tau” si a vizat realizarea unui spot video de 30 de secunde, pe teme legate de consumul responsabil, sisteme alimentare sustenabile si dreptul la hrana. La concurs au fost inscrise 38 de spoturi. Una din echipele Colegiului National Mihai Eminescu a obtinut  locul I (in concurs au fost inscrise 3),cu spotul ,,Castiga sanatate!,,  Spotul a fost realizat de elevii: Teodor Adam, Sergiu Dobrinoiu, Dragos Morosan, Ionut Orsa, Ștefan Tache, din clasa a Xa J,coordonati de doamna profesor Radita Palela. Premiul a oferit posibilitatea  castigatorilor de a refilma spotul cu o echipa de producatori audio-video profesionisti. Refilmarea a fost realizata sub directa coordonare a domnului Catalin Cazacu - Director Producer/ Film, la BLACK HAT SRL. La refilmare atributiile elevilor au fost: actor - Ștefan Tache; scenograf- Dragos Morosan iar regizor-Sergiu Dobrinoiu. Noul spot a fost trimis la Competitia Europeana de videospoturi, unde mai participa alte 12 tari. Reamintim ca, scolile din judetul Buzau implicate in proiect sunt: Scoala Gimnaziala ”Nicolae Jilinschi” Vernesti, Colegiul National „Mihai Eminescu”, Colegiul Economic, Scoala Gimnaziala „Capitan Aviator Mircea T. Badulescu”, Scoala Gimnaziala „G. E. Palade”, Liceul Pedagogic ”Spiru Haret”. Grupurile tinta in Romania sunt reprezentate de 15 unitati de invatamant din Municipiul Bucuresti si alte 3 judete: Ilfov, Buzau – sase unitati scolare si Prahova si includ:

  • 120 de profesori din invatamantul primar si secundar (8 profesori x 15 unitati de invatamant)
  • 3000 de elevi de scoala primara si secundara (15 unitati de invatamant x 8 x 1 clasa x 25 elevi); 1200 de elevi din Buzau.

 Perioada de desfasurare: 36 de luni, din ianuarie 2015 pana in decembrie 2017.

Puteti urmari acest videospot castigator folosind urmatorul link:http://eminescubuzau.ro/images/fisiere/videoclip.mp4

A.D.

CN Mihai Eminescu 1