FOTO – “Crang verde, Start” la bilant. Buzoienii devin un exemplu pozitiv de implicare civica! Peste 4 tone de gunoaie stranse in Parcul Crang
Last Updated on 15/05/2017 by Iulian Gavriluta

Verde Start 1Peste 2500 de persoane au participat la evenimentul "Crang verde, Start!" si au ales sapetreacaun weekend activ in cel mai mare parc al orasului Buzau. In cele douazile de eveniment buzoienii au strans peste 4 tone de gunoaie din padure si au petrecut  duminica in aer liber, la concursuri de alergare, ateliere creative, kendama, karate, bmx si alte activitati.

Verde Start este primul proiect buzoian care isi propune saaducaprincipiile unei vieti sustenabile si sanatoase mai aproape de copii si tineri, incurajand mai ales miscarea si sportul in natura, simultan cu responsabilizarea acestora de a pastra mediul inconjurator curat si de a participa la actiuni de ecologizare atunci cand mediul este poluat.

 

Primul eveniment din cadrul programului, "Crang Verde, Start!", a avut loc pe 6-7 mai 2017 in parcul Crang al orasului Buzau. In prima zi de activitati, peste 250 de voluntari, mai ales elevi din scolile si liceele buzoiene, s-au adunat cu scopul de a igieniza traseul din parc pe care s-a desfasurat a doua zi un concurs de alergare cu ture de 8 si 4 km. Tot a doua zi, in zona obeliscului au fost organizate activitati in aer liber pentru copii, lectii de arte martiale, kendama, bmx, ateliere de creatie din materiale reciclate si momente artistice muzicale ale copiilor.

Verde Start este un proiect de voluntariat organizat in parteneriat de clubul sportiv XM Raid si ONG-ul Spirit Civic si Patriotism. Cele doua ONG-uri si-au unit fortele in acest proiect pentru a deveni o sursacomplementarade educatie pentru o viatamai curatape toate planurile.

"Am demonstrat impreuna ca un oras mai curat trebuie mentinut prin responsabilizarea fiecarui cetatean de a lasa curat in urma sa si prin implicarea in astfel de activitati de ecologizare care completeaza efortul autoritatilor. In acest caz, am ales igienizarea aleilor cu trafic redus ale parcului, alei care sunt pline de gunoaie lasate in urmade diverse persoane. Mesajul principal al proiectului Verde Start este, insa, incurajarea activitatilor sportive intr-o natura curata si ne bucuram caa doua zi de eveniment a strans cumulat peste 2000 de participanti si spectatori la evenimentele sportive si activitatile desfasurate in aer liber." Roxana Lazar, purtator de cuvant al proiectului si membru XM Raid. Proiectul Verde Start isi propune de asemenea sasustinaparintii, cadrele didactice si autoritatile in dezvoltarea unor proiecte de educatie formalasi informaladespre sustenabilitate si viata echilibrata. Astfel, membrii si voluntarii celor doua ONG-uri isi ofera sustinerea si cunostintele, la cerere, oricarui cetatean care vrea sa se implice activ in educatia celor mici si in protejarea mediului inconjurator. Pentru a fi la curent cu evenimentele Verde Start puteti urmari pagina de Facebook Verde Start sau ii puteti cere informatii pe e-mail la verde.start@gmail.com

E.S.

Verde Start 3

 

Verde Start 2

 

Start Verde 1