UPDATE – Localitati din Buzau sub COD GALBEN de ploi in averse si grindina.De la aceasta ora intra in vigoare o noua atentionare meteo. Ne asteapta doua zile de AVERSE TORENTIALE, VIJELII, izolat GRINDINA

Ploi torentialeINFORMARE METEOROLOGICA. Intervalul : 13 mai, ora 10 - 14 mai, ora 21.00. Fenomene : instabilitate atmosferica accentuata, ploi insemnate cantitativ. In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fiaccentuata si se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si pe arii restranse caderi de grindina.

 

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente si pe arii mai extinse, pe parcursul zilei de sambata (13 mai) si in noaptea de sambata spre duminica (13/14 mai). In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa care vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

NOTA: In vestul, nordul si centrul tarii, manifestarile de instabilitate atmosferica s-au semnalat incepand din seara zilei de vineri (12 mai), dar numai pe arii restranse cantitatile de apa au depasit 20 l/mp. In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice,  Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

A.D.

UPDATECOD GALBEN : Valabil de la : 13-05-2017 ora 21:00 până la : 13-05-2017 ora 22:00

In zona : Județul Buzău: Balta Albă, C.a. Rosetti, Cilibia, Gălbinași, Largu, Luciu, Robeasca, Rușețu, Săgeata, Smeeni;

Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, intensifcări de scurtă durată ale vântului, averse ce vor depăși local 20...25 l/mp și izolat 30 l/mp.

Fenomene asociate : grindină de mici dimensiuni