Pregatirile pentru Olimpiada „Stiinte pentru Juniori” pe ultima suta de metri. ISJ Buzau a publicat ultimele detalii

Olimpiada Stiinte JunioriInspectoratul Scolar Judetean Buzau a facut publice ultimele detalii privind organizarea concursului scolar. Astfel ca, ISJ Buzau aude in atentia profesorilor de chimie, fizica si biologie ca pentru buna desfasurare a Olimpiadei "Stiinte pentru Juniori", - etapa judeteana care va avea loc in ziua de sambata, 20 mai 2017, la Liceul de Arte Margareta Sterian" Buzau, se va respecta urmatorul program:

 

  • 8.00 - Instruirea profesorilor supraveghetori-evaluatori
  • 8.30 - Repartizarea si instruirea elevilor participanti
  • 9.00 - 12.00 - Desfasurarea probei
  • 13.00 - Evaluarea lucrarilor

De asemenea, pentru redactarea lucrarilor se vor folosi instrumente de scris cu cerneala/geI/pasta de culoare albastra. Elevii vor avea asupra lor carnetul de elev si un document de identitate. Accesul elevilor in sala de concurs se va face incepand cu ora 8.30.Accesul elevilor in sala de concurs se va face incepand cu ora 8.30.

Reamintim ca, Olimpiada Stiinte pentru Juniori se adreseaza elevilor din invatamantul obligatoriu, clasele a VII-a, a VIII-a si a IX-a. Pot participa elevii de la invatamantul de stat si de la invatamantul particular. Aceasta olimpiada are urmatoarele etape: etapa judeteana, etapa nationala (ONSJ) si etapa internationala (OIȘJ). Probele de concurs sunt: proba teoretica si proba practica. Proba practica a olimpiadei este obligatorie numai pentru etapa nationala si pentru etapa internationala ale olimpiadei. Participarea la aceasta olimpiada este individuala, dupa o programa si o bibliografie unice (programa si subiectele de concurs sunt valabile atat pentru elevii din clasa a VII-a, cat si pentru elevii din clasa a VIII-a si a IX-a). Lotul largit pentru olimpiada de Stiinte - etapa internationala va fi format din primii 15 elevi din lista clasamentului final al olimpiadei-etapa nationala.

A.D.