FOTO – ” Un an de voluntariat” la I.S.U. Buzau

ISU BUZAUProiectul intitulat „Salvator din pasiune” este o provocare lansata semenilor, anul trecut, de catre Inspectoratul General pentru Situații de Urgența, aceea de a deveni voluntar in cadrul inspectoratelor pentru situații de urgența din Romania ca expresie a implicarii, solidaritații și responsabilitații civile.

Demersul, materializat in activitați de sprijin acordat comunitații pe timpul situațiilor de urgența, a facut ca alaturi de salvatorii buzoieni sa avem implicați 18 voluntari in acțiunile desfașurate pentru restabilirea starii de normalitate.

         Dupa parcurgerea programelor de pregatire specifica, astazi, alaturi de efectivele de pompieri, voluntarii participa efectiv la misiunile de intervenție, utilizand notiuni de baza in acordarea primului ajutor medical calificat, totodata fiind implicați in actiunile de ajutor umanitar si in cele de popularizare a mesajului preventiv.

Cristina Stroe, voluntar la ISU Buzau in cadrul proiectului ”Salvator din pasiune”

„Este o activitate care te provoaca, te atrage și te face sa revii cu drag pe fiecare tura.

In urma cu un an m-am hotarat: << sa fac ceva pentru comunitate, sa o ajut in caz de nevoie >>, astfel am ajuns sa acord o parte din timpul meu acestui program de voluntariat.

Dupa cateva zeci de intervenții, pot spune ca așteptarile pe care le aveam, au fost acoperite. Unul din cazurile la care am participat și care mi-a ramas in memorie este misiunea de acordare a primului ajutor medical unui copil in varsta de 8 ani, misiune care m-a sensibilizat cel mai mult.”

 Cecilia Michiduța, voluntar la ISU Buzau in cadrul proiectului ”Salvator din pasiune”

„Este o activitate care te solicita la maxim și te face sa atingi limite pe care in viața de zi cu zi nu crezi ca le poți atinge.

Fac parte din prima serie de voluntari la ISU Buzau și dupa parcurgerea programelor de pregatire dedic timpul meu liber intervențiilor alaturi de colegii mei paramedici SMURD.

Dupa cateva zeci de intervenții, am intrat in spiritul profund umanitar al armei pompieri, traind satisfacția pe care o au paramedicii cand salveaza o persoana.”

Programul „Salvator din pasiune” continua, cei care doresc sa se alature voluntar salvatorilor, trebuie sa indeplineasca urmatoarele condiții:

-           varsta cuprinsa intre 16 si 65 de ani;

-           apt din punct de vedere medical;

-           sa nu fi fost condamnat pentru savarsirea infractiuni lor cu intentie;

-           sa nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar in cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta.

Dosarul candidatului trebuie sa contina: cererea de inscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au varsta de peste 18 ani), copie dupa actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau in curs de desfasurare, adeverinta medicala  si acordul parintilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au varsta sub 18 ani.

Informatii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obtinute accesand site-ul institutiei noastre – www.isubuzau.ro – sau la sediul inspectoratului din municipiul Buzau, strada Bistritei, nr. 51, structura la nivelul careia veți putea confirma valențele profesiei de salvator.

E.S.

 

{vsig}ISU-voluntari{/vsig}