Buzoieni, mai sunt doar cateva zile! Programul RABLA va debuta cu proceduri mai rapide. Vezi aici cat primesti pentru o masina

Rabla 2017Programele Rabla Clasic si Rabla Plus vor putea fi accesate de catre persoanele fizice si juridice din Romania incepand din data de 18 mai, a anuntat joi, 11 mai conducerea Ministerului Mediului si a Administratiei Fondului de Mediu.Prin Programul Rabla Clasic se vor acorda 6.500 de lei in schimbul unei masini mai vechi de opt ani, la care - in premiera - se mai pot adauga 1.700 de lei pentru proprietarii care vor cumpara masini hibrid si 1.000 de lei celor care vor cumpara masini cu emisii de cel mult 98 de grame de CO2.

Toate acestea pot fi cumulate, in sensul ca beneficiarii pot primi toate cele trei componente. Prin Programul Rabla Plus se vor acorda 10.000 de euro (aproximativ 45.000 de lei) beneficiarilor care vor cumpara masini 100% electrice. Ca noutate, beneficiarii nu trebuie sa aducala schimb o masina veche pentru a accesa Programul Rabla Plus, dar daca vor aduce una, mai veche de opt ani, atunci la cei 10.000 de euro se vor adauga si cei 6.500 de lei prin Rabla Clasic. Bugetul Programului Rabla Clasic este, pentru 2017, de 180 de milioane de lei, iar bugetul Programului Rabla Plus este de 45 de milioane de lei. Luni si marti se vor incheia contractele cu producatorii si dealerii auto inscrisi in aceste programe, apoi miercuri se vor  centraliza toate datele, iar de joi, 18 mai, romanii - persoane fizice si juridice - se pot prezenta la dealeri/producatori pentru a intra in posesia voucherelor. Tot ca o noutate, aceste programe sunt multianuale, se desfasoara pe urmatorii trei ani, iar in 2017 sesiunea de accesare va fi deschisa pana la data de 15 decembrie. De precizat ca, spre deosebire de alti ani, persoanele juridice care au depus documente cu unele neclaritati nu vor fi respinse, ci vor fi trecute pe o listaseparatapentru clarificari, timpul de asteptare in aceste cazuri fiind de 10 zile.

 

A.D.