Au vrut sa fenteze consumatorii si au fost amendati de inspectorii DSVSA Buzau. Vezi aici cu ce nereguli au fost prinsi comerciantii buzoieni
Last Updated on 12/05/2017 by Iulian Gavriluta

Controale DSVSA BuzauIn cursul lunii aprilie 2017, Directiile judetene sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor din intreaga tara au desfasurat 8.728 de controale in unitatile din industria agroalimentara care desfasoara activitati in domenii precum: fabricarea produselor de morarit, a painii, a produselor de patiserie, a bauturilor racoritoare, a bauturilor alcoolice, dar si a celor de depozitare a produselor alimentare, a semintelor, legumelor si fructelor.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spatiilor de depozitare a produsele alimentare, manipularea, prelucrarea si depozitarea acestora, controlul daunatorilor, documentele prevazute de legislatie si a informatiilor privind sistemul HACCP, conditiile de igiena si de functionare a unitatilor. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 175 de amenzi contraventionale in valoare totala de 296.600 lei si au fost acordate 132 avertismente pentru deficiente minore. La Buzau suma totala cu care au fost amendati comerciantii a fost de 4.800 lei. Neregulile depistate fiind: manipularea produselor alimentare fara respectarea normelor sanitare; depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare; comercializarea produselor alimentare in spatiu neaprobat sanitar-veterinar. De asemenea in cadrul controalelor in unitatile din industria agroalimentara s-au prelevat probe conform procedurilor si Programului de supraveghere si control, urmarindu-se prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise precum si teste de sanitatie necesare analizei gradului de igiena, probe transmise spre analiza laboratoarului din municipiul Buzau.

 

A.D.