Directia Generala de Protectie Interna , structura „fostilor acoperiti” din MAI, functionala de la 1 iunie. Vezi aici ce competente are DGPI
Last Updated on 11/05/2017 by Iulian Gavriluta

DGPIDe la 1 iunie DGPI va fi 100% operationalizata. In momentul de fata la nivelul structurii nou infiintate  sunt proceduri interne in desfasurare si concursuri pentru acoperirea posturilor, fiind prevazute mai putine locuri decat in fosta directie. Principala atributie a DGPI este de protectie interna a Ministerului Afacerilor Interne, ofiterii desfasurand si activitati de culegere de informatii.

Reorganizarea institutiei a adus inchiderea tuturor dosarelor fostei directii, fiind notificati beneficiarii, acestia primind dosarele integral. Guvernul a decis in noiembrie desfiintarea Departamentului de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si infiintarea Directiei Generale de Protectie Interna, noua structura fiind pusa sub control parlamentar. In ceea ce priveste competentele, DGPI va desfasura activitati de informatii, contrainformatii si protectie in scopul identificarii, prevenirii si contracararii amenintarilor, vulnerabilitatilor si factorilor de risc care pot conduce la tulburarea grava a ordinii publice sau care vizeaza patrimoniul, personalul, misiunile, procesul decizional si capacitatea operationala a MAI. Aceasta structura nu va mai avea competenta de a derula activitati informativ - operative pentru identificarea, prevenirea si contracararea vulnerabilitatilor, factorilor de risc si amenintarilor in zona combaterii terorismului, cyberintelligence si criminalitatii organizate transfrontaliere, respectiv activitatilor asociate, domenii care sunt acoperite de activitatea desfasurata de SRI. 

Sursa: mediafax.ro

A.D.