Recomandarile politistilor rutieri pentru participantii la trafic – CONDUCETI PRUDENT PE TIMP DE PLOAIE!

Conduceti prudentPolitistii buzoieni recomanda conducatorilor auto ca, in conditiile unui carosabil umed, sa ruleze cu viteza redusa, adaptata conditiilor de drum, sa fie mai atenti si calmi la volan, fara sa bruscheze comenzile vehiculului. Fiecare manevra in trafic trebuie sa fie efectuata numai dupa o temeinica asigurare, pentru siguranța dumneavoastra si a celor din jur.

Prima conditie a deplasarii autovehiculului in deplina siguranta este corelarea manierei de condus cu specificul suprafetei carosabile.

Inainte de a porni la drum, asigurati-va ca parbrizul, geamurile laterale si luneta va asigura o vizibilitate foarte buna. Trebuie sa aveti in bunastare de functionare stergatoarele si instalatia de climatizare si dezaburire.

Nu franati brusc. Pastrati o distanta suficienta fata de autovehiculul din fata, astfel incat sa puteti opri in siguranta, in situatia in care acesta incetineste sau opreste brusc.

Pentru evitarea producerii unor blocaje in trafic, recomandam soferilor sa nu depaseasca coloana de autovehicule oprite la semafor si sa nu opreasca sau sa stationeze in locuri unde ar putea impiedica desfasurarea normala a traficului rutier.

Pastrati liber centrul intersectiei si blocati calea de rulare a mijloacelor de transport public.

Fiti atenti in permanenta la politistii rutieri din trafic si urmati recomandarile lor.

Pietonii trebuie sa circule numai pe trotuare, traversarea strazii sa o faca pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric si numai dupa ce sunt siguri ca intentia lor de a traversa a fost observata de soferi.

E.S.