Atentie! Agenti de paza in trenuri! Peste 700 de lei amenda daca sunteti prinsi fara bilet
Last Updated on 10/05/2017 by Iulian Gavriluta

Agenti paza trenuriCFR Calatori si Directia de Politie Transporturi din cadrul I.G.P.R. au realizat ieri, prima actiune de control dupa introducerea, la data de 08 mai a.c., a  serviciului de paza in trenuri.  Activitatea agentilor de paza se desfasoara in special in garniturile cu risc ridicat de calatorie frauduloasa in care se inregistreaza si un grad ingrijorator de infractionalitate. Aceste neajunsuri reprezinta un semnal de alarma deloc de neglijat pentru CFR Calatori si se reflecta in siguranta/integritatea atât a personalului feroviar cât si a calatorilor de buna credinta. In perioada urmatoare, vor fi monitorizate trenurile vizate si de asemenea, evolutia vânzarilor de bilete si abonamente pentru acestea. Recomandam celor care calatoresc frecvent cu trenul, ABONAMENTUL: solutia cea mai avantajoasa, cu reduceri tarifare importante . In plus, pasagerii isi pot cumpara, la unele trenuri, bilete si abonamente valabile pentru rangul de tren InterRegio, la tarife mai mici aferente rangului de tren Regio.

Important! Conform reglementarilor in vigoare, pasagerii care urca din punctele de oprire unde nu sunt case de bilete au obligatia de a se prezenta imediat dupa urcarea in tren la personalul feroviar pentru a-si cumpara bilete, la un tarif similar celui de la casa de bilete.

Actiunile de control se vor derula si in perioada urmatoare, In toate trenurile de pasageri, la nivelul intregii retele feroviare, in special in zonele generatoare de fluxuri importante de trafic. Acestea fac parte din demersul CFR Calatori de a oferi pasagerilor un transport In conditii decente. Sprijinul sustinut al reprezentantilor Directiei de Politie Transporturi din cadrul I.G.P.R. In aceste actiuni este foarte important, analizele si statisticile conducand la rezultate incurajatoare. Pentru a veni in sprijinul acestor actiuni, recomandam tuturor pasagerilor care intalnesc situatii de calatorie frauduloasa, sa semnaleze acest lucru prin accesarea butonului „Raporteaza calatoria fara bilet” disponibil pe site-ul www.cfrcalatori.ro .  Pentru un calator care refuza achitarea biletului de taxare in tren, se intocmeste un proces verbal de contraventie (PVC) conform HG 203/1994, a carui valoare se compune din:

 - amenda contraventionala, care este cuprinsa Intre 250-400 lei;

 - tariful de transport (bilet taxare in tren) pentru distanta aferenta;

- tarif suplimentar In valoare de 300 lei;

- speze postale si tarif de identificare in valoare de 30,8 lei.

A.D.