UPDATE – Meteorologii PRELUNGESC pentru inca doua zile AVERTIZAREA DE PLOI, FURTUNI, GRINDINA, VREME RECE

Ploi torentialeAdministratia Nationala de Meteorlologie a emis, in urma cu doua zile o informare meteorologica, in intervalul 7 mai 2017  ora 16.00 – 9 mai 2017 ora 23.00 si semnalau perioade de timp, îndeosebi pe parcursul după-amiezelor și al serilor, în care instabilitatea atmosferică  va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și

caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, estul și centrul țării, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

UPDATE  - ANM actualizeaza informarea meteorologica astfel: intervalul : 9 mai, ora 12 – 11 mai, ora 9

Fenomene : ploi moderate cantitativ, precipitaţii mixte la munte, răcire accentuată, brumă;

Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ

Începând din după-amiaza zilei de marţi (9 mai) şi până în a doua parte a zilei de miercuri (10 mai), temporar va mai ploua, pe arii relativ extinse în sud şi sud-est şi local în centrul ţării, iar în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, îndeosebi la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii mixte.

Ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi vor fi perioade de timp în care vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi punctiform 25...30 l/mp.

În intervalul menţionat, vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă, iar în cursul dimineţilor, în special a celei de joi (11 mai), se va produce brumă local în nord-vest, centru şi nord şi pe spaţii mai restrânse în restul teritoriului, cu precădere în zonele deluroase.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.