FOTO – UPDATE – 9 MAI – Trei evenimente sarbatorite la Buzau cu ceremonie militara si religioasa – ZIUA INDEPENDENTEI, ZIUA EUROPEI, ZIUA VICTORIEI
Last Updated on 09/05/2024 by Iulian Gavriluta

Ziua IndependenteiPrefectul Judetului Buzau, Carmen Ichim, a emis ordinul prin care s-a aprobat organizarea festivitatilor speciale ale Zilei de 9 mai 2017 pentru sarbatorirea ”Proclamarii Independentei de stat a Romaniei“, a “Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-al doilea Razboi Mondial” si a “Zilei Uniunii Europene”, incepand cu ora 10.00, la Monumentul Eroilor Neamului din fata sediului Institutiei Prefectului - Judetul Buzau.

S-a aprobat Programul festivitatilor care se vor desfasura cu aceasta ocazie iar Comandantul Garnizoanei Buzau a dispus masurile necesare pentru organizarea ceremoniei militare prilejuite de aceasta sarbatoare. Serviciul afaceri europene, dezvoltare economica, strategii guvernamentale, servicii publice deconcentrate, situatii de urgenta au dus la indeplinire punerea in aplicare a ordinului.

Programul complet al manifestarilor poate fi consultat aici: http://www.prefecturabuzau.ro/uploads/anexa.op254.28042017.pdf

E.S.

UPDATECadre militare active, in rezerva si in retragere, veterani de razboi si reprezentanti ai autoritatilor publice locale buzoiene, au participat in data de 9 mai a.c., la ceremonia militara organizata la Monumentul Eroilor Neamului din Buzau, cu prilejul sarbatoririi Zilei Independentei de Stat a Romaniei, Zilei Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-al Doilea Razboi Mondial, dar si a Zilei Europei. Activitatile organizate de catre militarii Garnizoanei Buzau, au cuprins un ceremonial militar si religios.

Despre importanta zilei de 9 mai au vorbit autoritatile locale si comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, generalul-maior dr. Petrica-Lucian FOCA. „…Ziua de 9 mai are pentru poporul roman o tripla semnificatie. Pe langa Ziua Independentei de Stat, proclamata in anul 1877, romanii sarbatoresc Victoria Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-al Doilea Razboi Mondial la 9 mai 1945, dar si Ziua Uniunii Europene. Astazi, 9 Mai, este o zi a solidaritatii, o zi a unitatii, o zi a bucuriei”, a declarat comandantul diviziei la inceputul alocutiunii. Dupa depunerea coroanelor si a jerbelor de flori la monument, Garda de Onoare si muzica militara au defilat in fata asistentei.

Ziua Independentei 3

 

Ziua Independentei 2

 

 Ziua Independentei 1