VIDEO – BUZOIENI, ATENTIE CE CUMPARATI! Zeci de alimente expirate confiscate de la comercianti de politistii locali
Last Updated on 05/05/2017 by Iulian Gavriluta

Alimente expirateIn scopul asigurarii climatului de siguranta civica si implementarii conceptului „Politia Locala in slujba cetateanului”, politistii locali din cadrul Directiei de Politie Locala Buzau, prin Serviciul Ordine si Liniste Publica si Compartimentul Control Comercial, au actionat pe raza municipiului Buzau, in vederea depistarii agentilor economici care comercializeaza

produse alimentare expirate. Cu aceasta ocazie au fost verificate 6 societati comerciale iar una dintre acestea a fost sanctionata contraventional in conformitate cu prevederile Lg. 12/1990 R, art. 1, lit D, pentru ca a expus spre vanzare marfuri fara specificarea termenului de valabilitate ori cu termenul de valabilitate expirat.

 

Exemplu:

- carnati;

- conserve de peste;

- pate de ficat;

- seminte floarea soarelui;

- bere;

- produse de panificatie;

- produse cosmetice;

- alune;

- acadele

- frisca;

- iaurt;

- smantana;

- mustar;

- cacao.

Amenda pentru incalcarea unor astfel de fapte este cuprinsa intre 2000 - 20000 lei. Societatea comerciala depistata ca a expus spre vanzare marfuri fara specificarea termenului de valabilitate ori cu termenul de valabilitate expirat a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 2000 lei, iar bunurile identificate ca fiind expirate au fost ridicate in vederea confiscarii si distrugerii. Recomandam cetatenilor sa-si aleaga cu atentie locurile din care isi procura produsele alimentare pentru a nu fi predispusi imbolnavirii sau a altor evenimente nedorite.

E.S.

 

https://www.youtube.com/watch?v=gSgE_4iMf7E&feature=youtu.be