UPDATE FOTO – Invatamantul profesional dual prinde contur la Buzau. 112 elevi din doua licee buzoiene vor beneficia de burse pentru invatamant de la 6 societati comerciale ce vor asigura si baza materiala

Invatamant dual BuzauAstazi, 4 mai 2017, ora 10, la Sala nr 24 de la Primaria Buzau, se vor semna contractele de colaborare dintre operatorii economici, ISJ Buzau si comunitatea locala pentru implementarea invatamantului dual profesional si in orasul Buzau. Aceste contracte vor fi transmise Ministerului Educatiei Nationale pentru includerea claselor in proiectul planului de scolarizare pentru anul scolar 2017-2018. Dupa multi ani in care invatamantul profesional a decazut pana la desfiinsare, se lanseaza o noua etapa in acest domeniu, pentru a veni in sprijinul operatorilor economici buzoieni, al elevilor si al parintilor, prin atragerea absolventilor de 8 clase catre meserii foarte cautate pe piata muncii din Romania si din Europa. Prin Ordonanta de urgenta 81/2016, si prin deschiderea Ministerului Educatiei Nationale pentru organizarea invatamantului profesional dual, se pun bazele colaborarii dintre autoritatea locala: Primaria Buzau, agenti economici care doresc sa se implice in educatia tinerilor buzoieni: ROTEC SA, BETA SA, EXIMPROD, VAE APCAROM, Total Electric, Filati SRL Buzau si licee tehnologice, prin asigurarea unei duble finantari pentru 112 elevi, care vor invata la Liceele Tehnologice Dimitrie Filipescu si Grigore C Moisil din Buzau.

Acesti operatorii economici si autoritatea locala din Buzau dovedesc interes si sprijin pentru atragerea catre meserii din domeniile mecanica si electric, cautate pe piata muncii si sunt de acord sa sprijine financiar elevii, prin asigurarea unei burse in valoare de 400 de lei, a tutorilor de practica si a bazei materiale necesare desfasurarii stagiilor de pregatire practica.

In acest scop, cei 6 agenti economici au solicitat sa finanteze 4 clase cu urmatoarele calificari: electrician exploatare joasa tensiune, sudori, operatori la masini cu comanda numerica, lacatusi constructii metalice, sudori si strungari.

A.D.

UPDATE: 

112 elevi care au ales invatamantul profesional dual la colegiile Filipescu si Moisil primesc azi garantia unui loc de munca in industrie. In premiera nationala, astazi la Buzau si Resita s.au semnat contractele de implementare a acestui invatamant inclus in patru clase si sustinut cu 400 de lei lunar de sase agenti economici interesati sa angajeze sudori, electricieni si lacatusi mecanici scoliti. Florina Stoian, inspector general scolar precizeaza ca trebuie lucrat la mentalitatea parintilor pentru a.si lasa copiii la prodesionala care le garanteaza o meserie, un loc de munca si un salariu care poate depasi 1500 de euro, ca sudor spre exemplu. Implementarea acestui invatamant vine ca urmare a cererii masive de specialisti.

 

{vsig}invatamant-profesional{/vsig}