FOTO – Cherestea fara acte legale confiscata de jandarmii buzoieni. Amenzi si sanctiuni pentru mai multe societati comerciale

Sanctiuni IJJIn ultima perioada jandarmii buzoieni au intensificat actiunile pe linia protejarii fondului forestier si au manifestat toleranta zero fata de orice incalcare a legii sau a actiunilor ce au dus la degradarea ireversibila a padurilor. In acest sens, jandarmii din cadrul

Postului Montan Berca au depistat in ultimele ore pe raza localitatii Satuc, doua transporturi ilegale de material lemnos.

 

1. In urma cu 24 de ore, jandarmii montani au observat un tir care transporta material lemnos. Cu sprijinul politistilor din cadrul Sectiei 3 Politie Rurala Berca, tirul a fost oprit si verificat. In urma verificarilor a reiesit ca barbatul transporta materialul lemnos in baza unui aviz intocmit necorespunzator. In  urma masuratorilor efectuate de lucratori din cadrul Cantonului Ratesti, a reiesit ca pe aviz era trecuta o cantitate care nu corespundea cu cantitatea transportata efectiv. Astfel, jandarmii au confiscat 41,30 m3 cherestea fag tivita, fiind predata Cantonului Ratesti si l-au sanctionat pe soferul care efectua transportul cu avertisment conform art. 19 alin. 2 lit. c si art. 20 lit. a din Legea 171/2010. Totodata, in zilele urmatoare va fi sanctionata si societatea comerciala care a emis avizul neconform normelor legale.

2. In cursul zilei de 3 mai a.c., jandarmii montani au identificat o autoutilitara stationata pe DN 10, in localitatea Satuc, care transporta material lemnos. Dupa verificarile facute de jandarmi, a rezultat ca avizul de transport nu era completat corespunzator. Oamenii legii au confiscat 0,70 m3 material lemnos, fiind predat Cantonului Ratesti si l-au sanctionat pe buzoian cu amenda conform art. 20 lit. a din Legea 171/2010. Totodata, in zilele urmatoare va fi sanctionata si societatea comerciala care a emis avizul necompletat corespunzator. In perioada urmatoare, jandarmii buzoieni vor continua actiunile pe linia protejarii fondului forestier pentru prevenirea si combaterea faptelor contraventionale si infractionale de sustragere, transport si comercializarea ilegala a materialului lemnos si a altor produse ale padurii. 

E.S.

Sanctiuni IJJ Buzau 2

 

Sanctiuni IJJ Buzau 1