Viteza si alcoolul fac ravagii pe sosele. Soferi depistati in trafic cu viteza de 173 km/h pe DN 2 – E 85 la Grebanu si alcoolemie de 0,86 mg/l la Mihailesti
Last Updated on 03/05/2017 by Iulian Gavriluta

Viteza excesivaIn cadrul activitatilor desfasurate in ultimele 96 de ore, pentru neregulile constatate in trafic politistii au retinut 37 de permise de conducere. Douazeci si doua  permise de conducere au fost retinute pentru nerespectarea regimului legal de viteza, cea mai mare viteza -173 km/h - fiind inregistrata de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, in afara localitatii Grebanu, la volanul autoturismului fiind depistat un bucurestean in varsta de 42 de aniAlte 15 permise de conducere au fost retinute pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare(3), pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor aflati regulamentar in traversarea drumului public sau autovehiculelor care aveau acest drept(4), pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric (3), pentru conducerea vehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice(4), precum si pentru neprezentarea la Politie in termen de 24 de ore, de la producerea unui accident rutier soldat doar cu pagube materiale.

Tot in ultimele 96 de ore, politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau au continuat activitatile de combatere a indisciplinei in trafic, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 762 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 250.000 lei.

Cei mai multi dintre contravenienti au fost conducatorii auto care nu au respectat regimul legal de viteza (423), nu au utilizat centura de siguranta (90), au condus autovehicule cu defectiuni tehnice (35), dar si pentru alte abateri in trafic. Pe langa soferii indisciplinati, politistii rutieri au mai sanctionat 39 de pietoni care au ales sa traverseze neregulamentar, precum si 42 de biciclisti si carutasi.Tot in cadrul activitatilor desfasurate, politistii au intocmit 4 dosare penale care au vizat conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului, conducerea unui autovehicul neinmatriculat sau fara a poseda permis de conducere. Cea mai mare alcoolemie - 0,86 mg/l alcool pur in aerul expirat a fost concentratia alcoolica inregistrata de aparatul etilotest in cazul unui barbat de 50 de ani, din Prahova, depistat la volanul unui autovehicul pe raza localitatii Mihailesti).

E.S.