INVITATIE la EXPOZITII INTERNATIONALE! Muzeul Judetean Buzau organizeaza “Vise de nunta. Lazi de zestre din regiunea Bigota” si “Clopote si mesteri clopotari”, doua expozitii romano-macedonene
Last Updated on 03/05/2017 by Iulian Gavriluta

Expozitii MJB 2Muzeul Judetean Buzau, institutie de cultura subordonata Consiliului Judetean Buzau, cu sediul in mun. Buzau, invita publicul buzoian la noi activitati cultural-educative implementate in cadrul colaborarilor internationale pe care institutia le-a inaugurat acum doi ani.

Ministerul Culturii din Republica Macedonia si Institutul National din Bitola, Republica Macedonia in parteneriat cu Muzeul Judetean Buzau, sub egida Consiliului Judetean Buzau, organizeaza expozitiile internationale Vise de nunta. Lazi de zestre din regiunea Bitola si Clopote si mesteri clopotari. Lazile de zestre sunt obiecte nelipsite din gospodariile din zona Balcanilor. Acestea reprezinta practic inceputul drumului in viata ca si cuplu, lada de zestre continand vesminte, lenjerii, bani, bijuterii, obiecte necesare tinerilor casatoriti. Mai mult decat atat, din punct de vedere al simbolisticii cu care este incarcata lada de zestre, se poate vorbi de bagajul minim pentru calatoria in doi de-a lungul vietii. Clopotele, la randul lor obiecte omniprezente in gospodariile din Balcani, pe langa rolul functional pe care il indeplinesc au si o semnificatie aparte, legata de alungarea spiritelor malefice. Pentru a afla mai multe despre aceste semnificatii, pentru a interactiona cu cercetatorii din Republica Macedonia invitam publicul sa participe la dublul vernisaj ce va avea loc in ziua de 9 Mai 2017, ora 12.30 la sediul central al Muzeului Judetean Buzau.

Expozitia va putea fi vizitata in perioada 9 mai - 9 iunie 2017.

Program de vizitare: Marti - Duminica: 10.00 - 18.00; Luni: inchis.

Pret bilet: Individual - 4 lei/pers; Grupuri - 2 lei/pers; Elevi si studenti - l leu/pers.

E.S.

Expozitie MJB 1