Angajatii MAI vor beneficia de 40 % spor pentru orele lucrate peste program. Vezi aici ce alte masuri se vor lua pentru angajati
Last Updated on 02/05/2017 by Iulian Gavriluta

Angajatii MAIMinistrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, ca personalul din structurile subordonate ministerului, care asigura continuitate in indeplinirea atributiilor de serviciu in afara programului normal de lucru, va beneficia de de un spor de 40% la salariu. Carmen Dan a dat ca exemplu politistii din mediul rural, care sunt nevoiti uneori sa intervina si dupa terminarea orelor de program. Ea a precizat ca datorita unui deficit de personal existent in MAI, pe aceste posturi nu exista suficienti angajati pentru a asigura permanenta 24 de ore din 24, ceea ce conduce la situatia ca politistul sa iasa din programul de lucru, dar sa ramana in fapt 'in stare de dispozitiv' si sa intervina in orice moment daca situatia impune acest lucru. Ministrul Carmen Dan a mai spus ca, pentru categoriile de personal care se regasesc in aceasta situatie, e normal sa existe aceasta recompensa de 40%. Referindu-se la majorarile salariale, Carmen Dan a mai spus ca un agent principal de Politie, care dispune de un spor de fidelitate de 15% si care in prezent are un salariu de 1.676 lei, va avea, de la 1 iulie, 1.760 de lei, respectiv un plus 84 lei. De asemenea, ministrul de Interne a precizat ca un ofiter specialist 1, cu un salariu de 3.279 lei va avea, de la 1 iulie, 3.443 lei, adica un plus 163 lei.

In ceea ce priveste alte "inechitati salariale" reclamate de sindicatul politistilor, ministrul de Interne spune ca acestea vor fi eliminate dupa intrarea in vigoare a Legii salarizarii unice.

A.D.