FOTO – Sublocotenentii Iulian Dumitrescu si Adrian Vizireanu ucisi in mai 2016 in Kandahar – Afganistan, au fost comemorati sambata la Buzau alaturi de oficialitati si apropiati
Last Updated on 29/04/2017 by Iulian Gavriluta

comemorare militari BzSambata 29 aprilie 2017, la Buzau, in Cimitirul Eroilor, au fost comemorati sublocotenentii Iulian Dumitrescu si Adrian Vizireanu ucisi in mai 2016 in Kandahar - Afganistan. La ceremonial au fost prezenti: secretarul de stat MApN Nasta Nicolae, general maior Foca, general de brigada r. dr Craciun Marius, prefectul judetului Carmen Ichim, vicepresedintele CJ Adrian Petre impreuna cu alte oficialitati, rude si apropiati ai militarilor.

Reamintim - militarii romani au cazut la datorie in timpul instruirii politistilor afgani, in baza de pregatire din apropierea localitatii Kandahar. Fortele romane  ii instruiau, pe politistii afgani, cand s-a deschis focul asupra lor de catre persoane purtand uniforma fortelor de securitate afgane. Militarii romani au actionat conform procedurilor din teatrul de operatii: au ripostat cu foc, ucigandu-i pe agresori si au asigurat zona. In schimbul de focuri, care a durat 3-4 minute, trei militari romani au fost raniti. Dupa primirea primului ajutor, ranitii au fost evacuati la cel mai apropiat spital. Din nefericite, doi dintre ei au decedat. Vesnica lor pomenire!

 

I.G.

 

{vsig}militari-comemorare{/vsig}