VIN PLOILE! Dupa temperaturile de vara din aceste zile ne asteapta doua zile cu PLOI TORENTIALE , VANT VIJELIOS, GRINDINA
Last Updated on 28/04/2017 by Iulian Gavriluta

Vreme instabilaIn intervalul 29 aprilie, ora 10 - 30 aprilie, ora 18 vor fi semnalate urmatoarele fenomene : instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ pe toata suprafata Romaniei. În intervalul menţionat, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.Astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în zonele de deal și de munte, precum și în Oltenia, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și local în Muntenia. Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 35...40 l/mp, în special în zona Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali.

NOTĂ: Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în după-amiaza zilei de vineri, 28 aprilie, precum și în noaptea de vineri spre sâmbătă (28-29 aprilie) în regiunile din jumătatea de vest a țării, dar pe spații mai restrânse. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

A.D.