Pregatiri petru DRAGAICA 2017. Din acest an Targul de vara „Dragaica 2017” va fi Festival etno-cultural. Vezi aici cand se va desfasura si ce surprize ii asteapta pe buzoieni
Last Updated on 28/04/2017 by Iulian Gavriluta

Targul de vara Dragaica 2017Functionarea targului va avea loc in perioada 10 - 24 iunie 2017. Organizatorul evenimentului doreste ca Dragaica 2017 sa reprezinte prima editie a unui festival etno-cultural, deschis artelor spectacolului modern cu influente etno si care, prin prezenta mesterilor populari, sa reinvie traditia targului de mestesugari. Pentru buna functionare a targului se impune aprobarea unui regulament de organizare si functionare. In perioada desfasurarii targului se vor incasa taxele locale.

  • Agentii economici sunt obligati sa se incadreze in orarul de functionare: 10,00 –24,00 si cel de aprovizionare 6,00 - 8,00. Accesul masinilor de aprovizionare in afaraprogramului de aprovizionare este strict interzis.
  • Accesul pentru aprovizionare este permis doar comerciantilor care detin acord de folosire a terenului/casutei/tonetei.
  • Agentii economici vor comercializa doar produsele prezentate si aprobate in bazaacordului de folosire a terenului. Se interzice comercializarea marfurilor industriale de orice fel si a jucariilor (cu exceptia baloanelor).
  • Agentii economici sunt raspunzatori pentru indeplinirea conditiilor legale privind comercializarea marfurilor.
  • Fiecare agent economic va respecta normele P.S.I. in vigoare si va suporta consecintele nerespectarii acestora.
  • Data deschiderii Targului de vara " DRAGAICA – 2017 " anuntata de Primaria Municipiului Buzau va trebui respectata de comercianti. Toate casutele, tonetele si terasele vor fi deschise si aprovizionate corespunzator la ora si in ziua deschiderii oficiale a Targului, respectiv data de 10 iunie 2017, ora 12 .
  • Afisarea preturilor produselor se va face in mod obligatoriu, lizibil.
  • Pe perioada desfasurarii spectacolelor este interzisa utilizarea muzicii ambientale de catre comercianti si de agentii economici care detin piese de agrement.

2. ACTIVITATI CARE SE POT DESFASURA IN INCINTA Targului de vara " DRAGAICA – 2017 "

2.1. Comercializare produse alimentare

Se pot comercializa:

- dulciuri traditionale

- produse de panificatie si patiserie : placinte, clatite, covrigi, gogosi

- porumb fiert, mere glazurate, floricele de porumb si vata de zahar, etc.

- inghetata

Produsele specifice teraselor de alimentatie publica se vor comercializa doar in zonele special amenajate.Este interzisa amplasarea gratarelor in afara zonelor special amenajate.

2.2. Comercializare produse nealimentare

Se pot comercializa:

- produse de artizanat hand made

- alte produse manufacturate

Este interzisa comercializarea produselor industriale.

2.3. Prestari servicii

- piese de agrement

3. EVALUAREA CERERILOR

Documentatia inregistrata de agentii economici va contine:

- scrisoare de intentie de participare la Targul de vara „ Dragaica ” cu poze si lista produselor comercializate

- documentele agentului economic – CUI, certificat constatator sau certificat de producator, atestate de mester popular sau artist plastic, dupa caz

- istoricul participarilor la editiile precedente ale Targul de vara „ Dragaica ” sau la alte evenimente ale Primariei Buzau

4. COMPONENTA TARGULUI DE VARA " DRAGAICA – 2017 "

Targul de vara " DRAGAICA – 2017 " va avea in componenta:

- zona pentru terase si spectacol

- zone pentru expunerea/comercializarea obiectelor manufacturate:

  • casute din lemn
  • tonete din lemn

- zone pentru piese de agrement

Se va respecta cu strictete zonarea precizata in planul „ Dragaica 2017 ”.

5. DURATA AUTORIZARII SI PROCEDURA DE AUTORIZARE

5.1. Pentru agentii economici si persoanele fizice autorizate selectate se va elibera acordul de teren/inchiriere casuta/toneta. Exceptie fac mesterii populari care vor expune obiecte manufacturate in baza unor conventii incheiate cu Primaria Municipiului Buzau.

5.2. Taxa de ocupare teren/casuta/toneta se va plati anticipat, termenul maxim de plata fiind 09 iunie 2017, ora 13,00.

5.3. Agentii economici care presteaza activitati de alimentatie publica au obligatia de a obtine avizele necesare de la Directia de sanatate publica si Directia Sanitar – Veterinara (pentru agentii care comercializeaza produse alimentare care necesita autorizare).

5.4. Agentii economici care presteaza activitati de agrement vor prezenta avizul ISCIR pentru fiecare utilaj de agrement in parte si vor purta toata raspunderea pentru buna functionare a acestora.

E.S.