ESTE OFICIAL! Elevii buzoieni care vor obtine mentiuni la olimpiade vor primi Burse de Merit Olimpic International. Vezi aici ce sume se vor acorda
Last Updated on 28/04/2017 by Iulian Gavriluta

Burse olimpici internationaliGuvernul modifica unele conditii de acordare a burselor de merit olimpic international pentru elevii premiati la olimpiadele scolare internationale, astfel incat de aceste burse sa beneficieze si elevii care obtin mentiuni la olimpiadele scolare internationale, indiferent de disciplina de invatamant. Guvernul a aprobat, in sedinta de

astazi, un proiect de lege de modificare si completare a Legii 235/2010 care prevede acordarea burselor de merit olimpic international elevilor care obtineau premiile I, II si III la olimpiadele scolare internationale.Cuantumul lunar al bursei de merit acordate pentru obtinerea unei mentiuni la olimpiadele scolare internationale a fost stabilit la un nivel echivalent cu 25% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata la data acordarii bursei. De asemenea, cuantumul lunar al burselor de merit olimpic international pentru elevii care obtin premiile I, II si II la olimpiadele scolare internationale va fi raportat la salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata la data acordarii bursei, dupa cum urmeaza:

 

- Elevii care obtin locul I la o olimpiada scolara internationala vor primi o bursa de merit olimpic international in cuantum lunar echivalent cu salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata la data acordarii bursei.

- Pentru elevii care obtin locul al II-lea, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic international reprezinta echivalentul a 75% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata la data acordarii bursei.

- Pentru locul al III-lea, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic international reprezinta echivalentul a 50% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata la data acordarii bursei.

Anterior, cuantumul burselor de merit olimpic international era raportat la salariul minim garantat pe economie la data acordarii bursei. Initiativa Guvernului are drept scop sustinerea invatamantului de inalta performanta si se inscrie pe linia programelor dezvoltate de Ministerul Educatiei Nationale pentru sustinerea excelentei scolare in invatamantul preuniversitar.

A.D.