VIDEO – Ce facem noi daca gasim un portofel, portvizit sau portmoneu? Sunam la…Politia Locala! Dar daca portofelul cu bani si documente a fost gasit de oamenii legii? Vezi aici continuarea
Last Updated on 27/04/2017 by Iulian Gavriluta

portofel gasit politisti localiPolitisti locali, care isi desfasura activitatea pe str. Pompiliu Stefu, din Municipiul Buzau, au gasit pe strada un portofel. In urma verificarii, politistii locali au  constatat ca in interiorul portofelului se aflau documente personale si suma de 550 lei. A fost identificat apartinatorul portofelului, care a fost invitat la sediul Politiei Locale, unde i-au fost inmanate bunurile pierdute.

Politistii Locali avertizeaza cetatenii municipiului Buzau ca insusirea bunului gasit sau care a ajuns din eroare la faptuitor sunt fapte prevazute de art. 243, Noul Cod Penal si prevede la “alin 1.  Fapta de a nu preda in termen de 10 zile un bun gasit autoritatilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al sau se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda. alin 2. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si insusirea pe nedrept a unui bun mobil ce apartine altuia, ajuns din eroare sau in mod fortuit in posesia faptuitorului, sau nepredarea acestuia in termen de 10 zile din momentul in care a cunoscut ca bunul nu ii apartine.” Directia de Politia Locala Buzau, reaminteste numarul de telefon la care cetatenii pot apela pentru a semnala situatii din sfera ei de competenta 0238.955.

 

I.G.

 

https://www.youtube.com/watch?v=uakZlid80Mw&feature=youtu.be