Buzoienii manifesta un interes crescut fata de locurile de munca disponibile in judet. Vezi aici ce detalii interesante a scos in evidenta un studiu recent

locuri de muncaSituatia locurilor de munca si a salariilor reprezinta un subiect sensibil in Romania, mai ales in ultimii ani. Care este venitul mediu in fiecare judet? Ce forta de munca exista si cati oameni sunt activi in campul muncii? Acestea sunt intrebari firesti pe care si le pune orice antreprenor indiferent de domeniul sau industria in care activeaza.Astfel ca departamentul de analiza din cadrulIT Depot care se adreseaza

mediului de afaceri prin furnizarea de echipamente hardware ca de exemplucititor cod bare sauimprimante etichete, a efectuat o cercetare de piata cu privire la forta de munca disponibila pentru fiecare judet din Romania, scotand la iveala informatii interesante si importante pentru opinia publica.

 

Cu ajutorul datelor extrase si oferite de catre Institutul National de Statistica si de Google in ultimii trei ani, a fost analizat interesul buzoienilor pentru ofertele de munca disponibile in judet, precum si rata somajului din aceasta zona a tarii sau numarul salariatilor cu acte in regula.

Astfel ca dintr-un total de 296,800 de persoane apte pentru munca in acest judet in anul 2014, 52,7% dintre acestea lucrau efectiv, fie ca este vorba despre un job full time sau part time. Cifrele din studiul realizat cu sprijinul platformei B2B IT Depot arata ca Buzaul este situat pe a 40-a pozitie in clasamentul judetelor cu cea mai mare rata de ocupare a resurselor umane. In acest top, pe primele pozitii se afla judetele Caras-Severin, Alba, Gorj si Salaj.

In Buzau, in anul 2015, salariul mediu brut a crescut regasindu-l la suma de 1857 lei fata de anul 2016 unde avem o usoara crestere procentuala de 3% respectiv 1913 lei, astfel ca acesta evolueaza de pe locul 41 (2015) catre  topul judetelor cu cele mai mari cresteri ale venitului, semnalizand ca pe primul loc se afla Olt.

In ultimele 12 luni, la nivelul judetului Buzau, volumul cautarilor pentru locuri de munca a crescut cu 2,78% fata de anul anterior. Acest lucru evidentiaza faptul ca locuitorii acestui judet s-au informat mai mult despre ofertele de angajare iar acest lucru reprezinta un motiv de a implusiona angajatorii de a se implica, inclusiv cei interesati de achizionarea solutiilor de software . “Am realizat acesta analiza deoarece monitorizam fluctuatiile din campul muncii si dorim sa venim in intampinarea antreprenorilor cu cele mai complete si convenabile servicii adaptate oricarei activitati de logistica, productie sau retail” a declarat Ana Maria Dragomir, Project Manager IT Depot.