Timp de 5 zile istoria „se opreste in loc” pe plaiuri buzoiene. De astazi, Buzaul este gazda Olimpiadei Nationale de Istorie
Last Updated on 24/04/2017 by Iulian Gavriluta

Olimpiada Nationala Istorie Buzau 2017In perioada 24-28 aprilie 2017, MEN din Romania si ISJ Buzau organizeaza etapa nationala a OLIMPIADEI DE ISTORIE. La aceasta editie a olimpiadei, participa 208 elevi, din clasele VIII-XII, si 42 de profesori insotitori din toata tara. Comisia centrala este alcatuita din 30 de membri, cadre didactice din invatamantul preuniversitar si universitar. Presedintele Comisiei Centrale este dl prof. univ. dr. Calin Felezeu, Prodecan al Facultatii de Psihologie si Știinte ale Educatiei, Universitatea Babes Bolyai, Cluj, iar presedintele executiv este dl prof. dr. Doru Dumitrescu, inspector general MEN din Romania. Sosirea participantilor este programata luni, 24 aprilie, incepand cu ora 9, cand vor fi intampinati in gara din Buzau, cu un mesaj de bun venit.

Festivitatea de deschidere a olimpiadei va avea loc luni, ora 17, la Sala Mare a Consiliului Judetean Buzau. Marti, 25 aprilie, ora 10, se va desfasura proba scrisa la Colegiul National BP Hasdeu, Buzau. Rezultatele probei scrise vor fi afisate joi, 26 aprilie. In aceeasi zi, sunt programate depunerea si rezolvarea contestatiilor, urmand ca rezultatele finale sa se afiseze joi, 27 aprilie, ora 18.

Elevii si profesorii participanti vor avea ocazia sa descopere importante obiective turistice din judetul Buzau, in timpul excursiei de miercuri, 26 aprilie, si din orasul Buzau, pe data de 27 aprilie. Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei a lansat invitatia de a vizita complexul muzeal si Palatul Episcopal, unde Inaltpresfintitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, le va darui carti tuturor participantilor. Joi, 27 aprilie, intre orele 10 si 11, elevii participanti sunt invitati la Comandamentul Diviziei 2 Infanterie Getica. Festivitatea de premiere se va desfasura vineri, 28 aprilie, ora 10, la Sala Mare a Consiliului Judetean Buzau. Pe langa premiile si diplomele oferite de MEN din Romania, se vor acorda si alte premii speciale. Asigurarea logisticii necesare pentru buna desfasurare a acestui eveniment national a fost  posibila prin sprijinul substantial oferit de parteneri si sponsori: Consiliul Judetean Buzau, Primaria Rm Sarat, Colegiul National BP Hasdeu, Liceul Pedagogic Buzau,  Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei, Comandamentului Diviziei 2 Infanterie Getica, Hotel Pietroasa, Hotel Art, Aaylex, Boromir, Exim Prod, Horeco, Elcar Gid, editurile CD Press, Corint, EuroDidactica etc.

E.S.