„Hai la Olimpiada!” – Elevii pasionati, pregatiti in centrele de performanta din Buzau, alaturi de profesorii dedicati, participa la concursurile de Matematica si Fizica

Hai la olimpiada80% dintre elevii care se pregatesc in centrele Hai la Olimpiada! participa la concursurile de Matematica, Fizica si Informatica. Experienta din centrele de pregatire pentru performanta Hai la Olimpiada!, implementate de Fundatia eMAG cu sprijinul BCR, si pregatirea cu cei mai buni profesori i-a incurajat si motivat pe 80% dintre elevii care fac parte din program sa participe la concursurile locale

si regionale de Matematica, Fizica si Informatica, potrivit statisticilor realizate la finalul pregatirilor din acest an.

 

Multi dintre elevii care au participat la aceste concursuri s-au calificat la etapele urmatoare, asa cum sunt si Olimpiadele Nationale de Matematica, Informatica si Fizica din anul scolar 2016-2017. Olimpiada Nationala de Matematica are loc in perioada 19-23 aprilie la Timisoara, Olimpiada Nationala de Informatica - gimnaziu - intre 26 si 30 aprilie la Sibiu - si liceu - intre 20 si 25 aprilie la Brasov, iar Olimpiada Nationala de Fizica se desfasoara in intervalul 23-28 aprilie la Targu Jiu.

Hai la Olimpiada!, un program national

Programul Hai la Olimpiada! a inceput in anul scolar 2012-2013 cu 3 centre in Bucuresti, in cadrul carora se pregateau 400 de elevi sub indrumarea a 44 de profesori. In fiecare an, reteaua centrelor de pregatire Hai la Olimpiada! s-a extins. In 2014, programul a ajuns la 6 centre in Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara, 840 de elevi si 80 de profesori, iar in 2015 s-a extins la un numar de 14 centre in Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, Brasov, Buzau si Constanta, cu 1.882 de elevi si 154 de profesori.

Dupa patru ani de activitate, Hai la Olimpiada! numara astazi:

•        22 de centre in 12 orase din Romania: Baia Mare (Informatica), Brasov (Matematica, Fizica), Bucuresti (Matematica, Informatica, Fizica), Buzau (Matematica, Fizica), Cluj-Napoca (Matematica, Informatica), Constanta (Fizica), Iasi (Matematica, Informatica), Oradea (Fizica), Piatra Neamt (Matematica, Informatica, Fizica), Suceava (Informatica), Targu Mures (Matematica) si Timisoara (Matematica, Informatica, Fizica);

•        3.286 de elevi pasionati de Matematica, Informatica si Fizica;

•        290 de profesori dedicati;

Hai la Olimpiada! = elevi pasionati + profesori dedicati

Dincolo de rezultatele foarte bune obtinute la olimpiade si la competitii, pregatirea in centrele Hai la Olimpiada! ii ajuta pe elevi sa studieze suplimentar disciplina care ii intereseaza si sa interactioneze cu alti copii care impartasesc aceeasi pasiune.

In ceea ce-i priveste pe elevii care se pregatesc in centrele Hai la Olimpiada!, ei apreciaza:

•        oportunitatea de a studia suplimentar, fara sa fie nevoiti sa plateasca meditatii;

•        nivelul ridicat de pregatire al colegilor din centru;

•        interactiunea cu profesori foarte bine pregatiti, de la care afla metode diferite de rezolvare a problemelor si a exercitiilor.

Profesorii coordonatori ai centrelor considera ca programul este  util din mai multe privinte:

•        orice elev care doreste sa invete mai mult si mai bine decat o poate face la scoala gaseste in grupele Hai la Olimpiada! o echipa de profesori capabili sa ii indrume pregatirea;

•        elevi din scoli diferite au ocazia sa se cunoasca si sa se stimuleze reciproc in ceea ce priveste munca individuala;

•        profesorii sunt motivati sa se pregateasca serios pentru ore, avand in vedere nivelul la care se desfasoara cursurile.

Hai la Olimpiada! sustine performanta

Hai la Olimpiada! este un program initiat de Fundatia eMAG in 2012. Din 2014, BCR a devenit partener al programului prin sustinerea, alaturi de Fundatia eMAG, a centrelor de pregatire si a celor mai importante concursuri de matematica, fizica si informatica.

Prin programul Hai la Olimpiada!, pregatirea pentru performanta se desfasoara in cele mai bune conditii si oportunitatea de a participa la pregatire se ofera tuturor copiilor care pot si doresc sa se pregateasca la un nivel peste medie. Profesorii din centre sunt recompensati pentru orele de pregatire, iar cele mai bune rezultate ale copiilor la concursurile nationale si internationale sunt premiate de catre Fundatia eMAG si BCR.

E.S.