Buzoienii au si motive de bucurie. Pe cand Primaria Buzau anuleaza “Zilele Buzaului” Consiliul Judetean Buzau organizeaza “BUZAU FEST”
Last Updated on 24/04/2017 by Iulian Gavriluta

Festivalul BUZAU FESTIn urma cu cateva zile, primarul urbei Donald Tom le dadea buzoienilor o alta lovitura -  in anul 2017, spectacolul asteptat de mii de buzoieni “Zilele Buzaului” nu se mai organizeaza. Motive, slava Domnului ca sunt in mintea "metalurgistului", in realitate una dintre putinele bucurii ale buzoienilor, serile de spectacol cu produse traditionale, mici si bere, le-a fost suprimata de edilul urbei. Dincolo de ceea ce se vedea pe Platoul Dacia, la serbarile “Zilele Buzaului”

evenimentele erau mult mai complexe, erau inmanate premii pentru cetatenii de onoare ai municipiului, erau simpozioane unde printre invitati erau academicieni si oameni de cultura, lansari de carte, vernisaje. Parca era vorba mai Tomita ca te doare sufletul de cultura buzoiana, inainte sa decizi anularea festivitatilor de la “Zilele Buzaului” te-ai consultat cu buzoienii de onoare asa cum ai promis? Da de unde, inca odata ti-ai dat arama pe fata. Buzoienilor li se da insa un nou motiv de bucurie, Consiliul Judetean Buzau organizeaza din acest an Festivalul “BUZAU FEST”. In sedinta ordinara a Consiliului Judetean Buzau de la sfarsitul acestei saptamani, pe ordinea de zi se afla si proiectul de hotarare privind organizarea Festivalului “BUZAU FEST”. Festivalul va fi organizat in perioada 02-04 iunie 2017 si are ca principal scop promovarea imaginii judetului Buzau si a oportunitatilor de turism. Pentru organizarea si desfasurarea festivalului Consiliul Judetean Buzau aloca de la bugetul propriu suma de 120 000 lei. Asadar buzoieni, cu mici cu mare, avem motiv de sarbatoare la Festivalul “BUZAU FEST”. Bravo Petre Emanoil Neagu! Felicitari pentru contrapondere! Succes!

 I.G.