In Postul Pastelui sa pregatim URZICI MUNTENESTI cu hrean si mamaliguta ca la Buzau

Urzici mamaliguta hreanLa noi, urzica este considerata o planta comuna, care creste prin paduri si gradini, se stie ca ceaiul de urzica slabeste si ca mancarea din aceasta planta este delicioasa. Ingrediente:

  • urzici
  • 4-5 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 radacini hrean

Curatam urzicile si le spalam bine in cateva ape. Punem la fiert o oala plina cu apa iar in momentul in care incepe sa fiarba, adaugam urzicile si le fierbem cca 10 minute pana se inmoaie bine. Le scoatem intr-o sita ( pastram apa in care au fiert) si le lasam sa se scurga bine. Cand sunt reci le stoarcem foarte foarte bine si le tocam foarte fin sau le bagam la robot. Incingem 4-5 linguri de ulei de masline sau floarea soarelui intr-o tigaie si adaugam 2 linguri pline cu faina. Amestecam repede cu o lingura de lemn cca 1-2 minute, dupa care adaugam 1 polonic din apa in care au fiert urzicile. Amestecam pana ce tot lichidul este absorbit dupa care mai adaugam 1 polonic si iar amestecam. In total, adaugam 3-4 polonice din apa in care au fiert urzicile astfel incat consistenta sosului sa semene cu o smantana mai lichida. Adaugam urzicile si 2-3 catei de usturoi dati prin razatoare sau tocati foarte fin. Amestecam bine si daca mai este nevoie mai adaugam 2-3 polonice cu apa, urzicilor. Potrivim de sare si servim cu hrean proaspat ras. Hreanul le da un gust extraordinar de bun, pe langa faptul ca este foarte sanatos.

A.D.

Scroll to Top