VIDEO - ALTA TARA – ALTE OBICEIURI: Jandarmii francezi au fraternizat cu protestatarii!

jandarmiJandarmii francezi au făcut un gest impresionant în timpul protestelor violente care au răvășit Parisul și alte orașe din Franța. Momentul a fost filmat și a făcut înconjurul lumii. Forțele de ordine din România ar avea multe de învățat din acest gest.

 

Parisul și alte orașe sunt de câteva zile sub asediul protestatarilor violenți care s-au bătut cu forțele de ordine. S-a lăsat cu răniți și sute de arestări. S-au incendiat vreo 200 de mașini numai în Paris și au fost produse și alte pagube materiale.

În acest haos, liderul unui pluton de jandarmi le-a ordonat subalternilor săi să facă un gest impresionant, care i-a uimit chiar și pe protestatari – le-a spus să-și dea jos căștile de protecție, ca îndemn la pace și la încetarea ostilităților.

Jandarmii francezi și-au dat jos căștile când se aflau la doar câțiva metri de manifestanți, deci s-au expus pericolului de a fi răniți de către aceștia. Totuși, jandarmii au respectat ordinul, iar gestul lor a avut un efect neașteptat.

Protestatarii care au fost martorii momentului s-au calmat, i-au aplaudat și au început să cânte imnul național, în semn de respect și de mulțumire că forțele de ordine nu le sunt dușmani și că le înțeleg doleanțele.

Acest moment impresionant a avut loc în orășelul Pau, din sud-vestul Franței, aproape de granița cu Spania.

Protestul a izbucnit dintr-un motiv aparent banal – majorarea taxelor pe combustibil. În restul țărilor europene, mai ales în Occident și Europa Centrală, benzina și motorină sunt deja foarte scumpe, iar oamenii nu mai acceptă noi scumpiri. Guvernele sunt și ele presate de Uniunea Europeană să găsească soluții pentru diminuarea poluării emise de mașini, dar cei care au de suferit sunt tot șoferii.

Imaginea președintelui francez Emmanuel Macron, a avut din nou de suferit ca urmare a noilor taxe impuse pe combustibil. Mai mult ca sigur, acesta este primul și ultimul său mandat.

SURSA: https://playtech.ro/stiri/jandarmi-franta-gest-protest-3356

 

https://twitter.com/i/status/1069389164465016832

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

0 #1 Altă țară..Georgescu Viorel 05-12-2018 06:35
Și protestul a avut alta miză.Sa nu confundam un protest împotriva cresterii taxelor și impozitelor cu dorința unora de a avea ,, guvernul MEU"
Citat