UPDATE - VIDEO - UDREA SI BICA RAMAN INCHISE DOUA LUNI. Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute în Costa Rica. Ele au fost ridicate din stradă

Udrea Bica Costa RicaElena Udrea și Alina Bica au fost reținute de Interpol în Costa Rica, în zona Sabana Oeste. Cele două, căutate pentru a ispăși pedepse pronunțate de justiția din România, au fost ridicate de pe stradă, a anunțat Digi24, citând un anunț publicat de Autoritatea de Investigaţii Judiciare din Costa Rica.

 

Cele două femei au fost plasate în custodie judiciară în San Jose.Vezi în articol materialul video postat de autoritățile costaricane.

SURSA:hotnews 

UPDATE - Pe numele celor doua a fost emis mandat de retinere timp de doua luni. 

UPDATE - Presa locală a scris că, din cauza cererilor de azil depuse de Elena Udrea şi Alina Bica, cele două nu pot fi extrădate imediat. Tribunalul ar putea să aprobe măsuri preventive, până când autoritatea pentru migraţie va decide dacă le acordă sau nu statut de azilant."

Elena Udrea a fost reţinută miercuri, în jurul orei locale 10:00 (19:00, ora României), iar Alina Bica, patru ore mai târziu. Ambele au fost ridicate de pe stradă.

Agenții au arestat două femei străine cerute de autoritățile române

In cazul unei persoane, reșinerea s-a făcut în baza acuzațiilor de luare de mită și abuz de putere, în timp ce în cazul celei de-a doua persoane pentru infracțiunile de luare de mită și corupție.

03 octombrie, 2018. Agenții anchetei judiciare, prezentate în Biroul Central Național - INTERPOL Costa Rica, în colaborare cu oficiali ai Direcției de Informații și Securitate Națională (DIS), după investigații, supraveghere și monitorizare, au oprit dimineața și miercuri după-amiază, două dou femei din România, în vârstă de 44 de ani, care au fost solicitate de către autoritățile române.

Una dintre femei numită Udrea, a avut un anunț de roșu pe baza de date a Interpol pentru crime de luare de mită și abuz de putere, emise de INTERPOL București. Această femeie a fost arestată pe drumurile publice, în jurul orei 10:00, în sectorul Sabana Oeste.

Cealaltă femeie reținută este numită Bica și ea a avut o notificare roșie în baza de date Interpol pentru infracțiunile de luare de mită și corupție, de asemenea, generate de INTERPOL București. A fost arestată în jurul orei 14:00 pe drumurile publice din sectorul Sabana Este.

Ambele femei au fost plasate sub ordinele Curții Penale a Primului Circuit Judiciar din San José, pentru cele corespunzătoare

Potrivit unui comunicat, cele două erau fost investigate, supravegheate şi monitorizate de ceva timp de autorităţile din Costa Rica. Ambele aveau alerte roşii în baza de date a INTERPOL, ca urmare a condamnărilor primite în România, în dosare de corupţie.

Fostul ministru şi fosta şefă a DIICOT au fost plasate sub ordinele Curții Penale din San José.

Presa locală a scris că, din cauza cererilor de azil depuse de Elena Udrea şi Alina Bica, cele două nu pot fi extrădate imediat. Tribunalul ar putea să aprobe măsuri preventive, până când autoritatea pentru migraţie va decide dacă le acordă sau nu statut de azilant.

Elena Udrea, care ar fi dat naștere, recent, unei fetițe în Costa Rica, a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute” pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Curtea de Apel Bucureşti tocmai a decis, luni, instituirea sechestrului pe toate bunurile mobile şi imobile deţinute de fostul ministru Elena Udrea, până la concurenţa sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale. Decizia a fost luată de magistraţi într-un alt dosar, cel în care Elena Udrea a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, alături de jurnalistul Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă.

În ceea ce o privește pe Alina Bica, fosta şefă a DIICOT a cerut încă din ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica, după cum anunţa avocatul său, la ICCJ, la unul din termenele în procesul ANRP.

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care era acuzată de favorizarea făptuitorului, a fost dată oficial în urmărire generală de Poliţia Română în luna iunie.

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează