A NǍSCUT UN BǍIEȚEL! Ducesa Meghan de Sussex a născut, luni dimineață, primul ei copil și al prințului Harry

Casa regalaDucesa Meghan de Sussex a născut, luni dimineață, un băiețel, primul ei copil și al prințului Harry și, totodată, al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii.Informația a fost făcută publică pe contul ducilor de Sussex de pe rețeaua de socializare online Instagram. Potrivit aceluiași mesaj, copilul s-a născut luni dimineață, cu o greutate de 3,26 kilograme. "Ducesa Meghan și copilul sunt sănătoși și se simt bine.

UPDATE - Astazi 22.04.2019 - O noua explozie in SRI LANKA! VIDEO - ATACUL DIN SRI LANKA - Elevii români aflați în Sri Lanka sunt de la Colegiul „Costache Negruzzi” din Iași / Sindicat: Vor reveni în România cu prima cursă aeriană posibilă

explozii Sri LankaCei opt elevi pentru care MAE a activat Celula de Criză în urma atentatelor din Sri Lanka sunt de la Colegiul „Costache Negruzzi” din Iași. Sindicaliștii din educație au transmis, duminică seara, că aceștia sunt în siguranță și vor reveni în țară imediat ce va fi posibil, relatează Mediafax.

”Copiii aflați în Sri Lanka sunt elevii Colegiului Costache Negruzzi din Iași (8 elevi din clasele a X-a și a XI-a). Aceștia sunt în siguranță și vor reveni în România cu prima cursă aeriană posibilă!”, a anunțat Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași, duminică seara.

MAE a activat Celula de Criză în urma atentatelor din Sri Lanka, în atenția acesteia aflându-se opt elevi de la un liceu din Iași, care fac un schimb de experiență la o unitate de învățământ din Sri Lanka, dar și două familii de cetățeni români aflate în vacanță în această țară.

”Având în vedere numărul semnificativ de victime raportat de mass-media locală, din dispoziția ministrului afacerilor externe, în dimineața zilei de 21.04.2019 a fost activată Celula de Criză a MAE. Conform datelor preliminare obținute de la Ambasada României la Colombo, în cursul zilei curente, în capitala srilankeză, au avut loc opt atentate teroriste cu bombă, la trei biserici catolice, trei hoteluri frecventate de cetățeni străini și două locuri publice (dintre care unul la Grădina Zoologică). Imediat după semnalarea incidentelor, reprezentanții misiunii diplomatice române au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Armata rusă a simulat un atac asupra scutului de la DEVESELU: Unitatea militară din România a fost reprodusă la o scară 1/1

deveselu RusiaDupă ce a dislocat în Crimeea bombardiere nucleare tip Tupolev 22, Moscova continuă jocul de-a războiul în zona Mării Negre aducând peste 1.500 de militari care efectuează exerciții. Începând de luni, în Crimeea are loc un amplu exercițiu tactic al Diviziei 7 Desant-Asalt din Novorossiysk, anunță bsmap.ro. Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Externe nu au ieșit, până în prezent, cu o poziție oficială privind aceste exerciții.

UPDATE - Cele 3 comori sacre inmanate succesorului! VIDEO - MOMENT ISTORIC! Prima abdicare în Japonia, după 200 de ani. Domnia împăratului Akihito ia sfârşit astăzi

Imparatul AkihitoLa Tokyo au început ceremoniile de abdicare a împăratul Akihito al Japoniei (85 de ani), după mai bine de 30 de ani pe tron, în favoarea fiului său, Naruhito(59 de ani).  Un consiliu imperial format din parlamentari, membri ai casei imperiale si judecatori ai curtii supreme, prezidat de premierul Shinzo Abe, a convenit in 2017 datele calendarului de abdicare.

ALERTǍ CU BOMBǍ la Bruxelles. Cartierul European încercuit de poliție

Alerta bombaDepartamentul de pompieri a raportat că a primit un telefon prin care cineva a semnalat că o bombă va exploda.Potrivit rapoartelor mass-media, poliția, pompierii și medicii sunt în prezent la fața locului. Poliția a încercuit cartierul European din Bruxelles unde se află sediile Comisiei Europene, Consiliului UE, Consiliului Europei, după ce poliția a primit un apel anonim despre plasarea unei bombe într-o clădire din apropiere, anunță publicația Derniere Heure. De asemenea, în zonă au sosit unități de pompieri și medici.Din clădiri au fost evacuate 40 de persoane, iar forțele de ordine verifică informația recepționată.

A.M.