UPDATE VIDEO - DOS Buzau in actiune! PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE OPERAŢIUNI CU PRODUSE ACCIZABILE

perchezitiiLa această oră, polițiștii de investigarea criminalității economice din Buzău, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău efectuează 11 percheziţii domiciliare  în județele Buzău (7 in municipiu Buzau, 2 in mediu rural), Brăila (1 perchezitie)şi Ialomiţa (1 perchezitie), la persoane bănuite de producerea, deținerea și comercializarea de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal.

 

În această dimineaţă, 45 de poliţişti de la investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, ordine publică, criminalistic şi pentru acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, efectuează 11 percheziții domiciliare pe raza judeţelor Buzău, Brăila şi Ialomiţa, la persoane bănuite de deţinere, prelucrare şi comerţ ilegal cu ţigarete.

Perchezițiile vizează probarea activității infracționale a unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de producere și comercializare de produse accizabile (tutun și produse din tutun).

Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Buzău.

Cei în cauză sunt bănuiți că, în perioada iunie – octombrie 2018, ar fi produs țigarete şi tutun pentru fumat în locuințele lor, cu ajutorul unor instalaţii artizanale. Ulterior, cei în cauză ar fi comercializat țigaretele şi tutunul, pe raza municipiului Buzău, fără documente justificative şi certificate de conformitate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 100.000 de lei.

Vor fi puse în aplicare 11 mandate de aducere.

Activităţile au beneficiat de suportul tethnic şi de specialitate al Direcţiei Operațiuni Speciale Buzău.

I.G.

UPDATE: Poliţiştii din Buzău au ridicat peste 1100 kilograme de tutun, 13 maşini artizanale de fabricat ţigarete, 9 maşini de tocat frunze tutun, peste 3500 de tuburi goale țigarete cu filtru, precum și peste 300 de țigarete confecționate artizanal, în urma celor 11 percheziţii efectuate în judeţele Buzău, Brăila şi Ialomiţa.

În această dimineaţă, 45 de poliţişti de la investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, ordine publică, criminalistic şi pentru acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au efectuat 11 percheziții domiciliare la persoane bănuite de implicarea în comiterea infracțiunilor de producere și comercializare de produse accizabile ce intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

În urma activităților desfășurate au fost ridicate peste 1100 de kilograme de tutun (vrac – frunze şi mărunţit), 13 maşini artizanale de fabricat ţigarete, 9 maşini pentru tocat frunze tutun, peste 3500 de tuburi goale pentru confecţionat ţigarete cu filtru, precum și peste 300 bucăţi ţigarete confecționate artizanal.

 

Totodată, au fost ridicaţi în vederea indisponibilizării peste 13.600 lei, 5.100 euro şi 300 lire sterline.

 

Din cercetări s-a stabilit că în perioada iunie – octombrie a.c., persoanele bănuite ar fi tranzacţionat peste 1400 kg de tutun frunze şi mărunţit, precum şi peste 6400 de ţigarete confecţionate artizanal.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la aproximativ 150.000 de lei.

Poliţiştii de investigarea criminalităţii economice Buzău continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Buzău.

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost conduse pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, în baza mandatelor de aducere, 11 persoane cu vârste cuprinse între 26 şi 65 de ani din Buzău, Brăila şi Ialomiţa.

Activităţile au beneficiat de suportul tehnic şi de specialitate al Direcţiei Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează