Politistii buzoieni actioneaza in scoli. Criminalistii au vizitat Şcoala Gimnaziala Căpitan Aviator „Mircea T. Bădulescu”. Ce teme au fost dezbatute?

Politisti elevi preventiePoliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au participat la o întâlnire cu elevi ai Şcolii Gimnaziale Căpitan Aviator „Mircea T. Bădulescu”. Activitatea, denumită sugestiv Siguranţă în mediul on-line, a urmărit conştientizarea elevilor asupra importanţei adoptării unui comportament responsabil, în cadrul discuţiilor fiindu-le reamintite principalele măsuri pe care le pot adopta pentru a nu deveni victime ale răuvoitorilor.

 

 

Au fost dezbătute aspecte ce ţin de utilizarea internetului în condiții de siguranță, riscurile asociate și necesitatea aplicării în mediul on-line a valorilor, principiilor şi normelor pe care societatea le stabileşte ca reper de normalitate, pentru ca spaţiul cibernetic să rămână liber şi deschis. Internetul prezintă o infinitate de utilizări, motiv pentru care toţi utilizatorii, în special adolescenții, au obligaţia şi nevoia de a-şi dezvolta măsuri de autoprotecţie atunci când sunt conectaţi la mediul virtual. Poliţiştii au mai discutat cu elevii despre problemele cu care se confruntă şi le-au reamintit principalele reguli de circulaţie de care trebuie să ţină cont în drumul către sau de la şcoală. La activitate au participat elevii de clasa a VII-a, însoţiţi de cadre didactice.

Ecaterina STROESCU

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează