APRINDE LUMINA DIN SUFLET! Organizatia E.M.M.A. va celebra si la Buzau - luni, 15 octombrie - "Ziua internationala a comemorarii bebelusilor si a copiilor” (VIDEO arhiva)

EMMACa in fiecare an, in aceasta perioada  Organizatia E.M.M.A. va celebra luni, 15 octombrie - "Ziua internationala a comemorarii bebelusilor si a copiilor”, eveniment ce se desfasoara in Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar si in cateva tari europene. In aceasta zi, la ora 19.00 (ora locala din fiecare tara) se aprind lumanari in memoria copiilor plecati prea curand dintre noi.

Lumanarile sunt lasate sa arda timp de o ora creand astfel, datorita diferentei de fus orar, un „Val de Lumina” care va face inconjurul globului si va dura 24 de ore. In Romania, evenimentul organizat la initiativa Biancai Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A., a ajuns la cea de a noua editie si se va desfasura simultan in cel putin 12 orase in care, intre orele 19.00-20:00, sute de lumanari vor arde in memoria copilasilor plecati prea curand dintre noi, fiind astfel evenimentul cu cea mai mare anvergura din lume. La Buzau, aprinderea lumanarilor se va face, ca in fiecare an pe treptele Catedralei Copiilor – “Sf.Sava” de la Buzau, de pe bulevardul Unirii. Evenimentele E.M.M.A. sunt organizate de voluntarii E.M.M.A. dar si din propria initiativa a celor care doresc sa se alature acestui eveniment international.  “Dorinta noastra este, ca prin acest eveniment de comemorare, sa determinam creşterea solidaritaţii umane si sa sensibilizam societatea vizavi de astfel de drame, oferind astfel alinare parintilor indoliati dar si sa atragem atentia asupra ratei ridicate a mortalitatii infantile din Romania, a precizat sufletul Organizatiei - Bianca Brad. Miscarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a inceput in Statele Unite in anul 1988 cand presedintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorarii bebelusilor si copiilor decedati. In 2002, la initiativa unui grup de parinti, ziua de 15 octombrie a fost declarata in toate statele americane „Zi oficiala pentru comemorarea bebelusilor si copiilor.” An de an miscarea s-a extins ajungand acum sa acopere toate continentele. Organizatia E.M.M.A. - Eternul Miracol Materna Alinare, este o organizatie neguvernamentala non-profit, neafiliata politic sau religios, a carei activitate se desfasoara pe baza de voluntariat. Misiunea sa este de a reduce mortalitatea infantila si de a oferi sprijin familiilor care trec prin drama pierderii unui copil si, in mod special, celor care isi pierd copilul inainte ca acesta sa se nasca, durerea acestora fiind cel mai putin inteleasa.

Iulian Gavriluta

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează