INTREBAREA ZILEI – Sunteti de acord ca cei care refuza sa munceasca sa nu mai primeasca ajutorul social?

Ajutor socialIn prezent legea prevede ca "persoanele apte de munca, ce nu realizeaza venituri din salarii sau din alte activitati, se iau in considerare la stabilirea numarului membrilor de familie pentru determinarea nivelului de venit pe familie numai daca fac dovada faptului ca sunt in evidenta agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, pentru incadrare in munca, si nu au refuzat un loc de munca ori participarea la serviciile pentru stimularea ocuparii fortei de munca si de formare profesionala oferite de aceste agentii".

 

 

Tot actuala legislatie da dreptul acestor persoane sa refuze de 3 ori ocuparea unui loc de munca, dar din practica se constata ca majoritatea celor ce primesc venit minim garantat sub forma de ajutor social refuza sa mearga la munca, preferand sa stea acasa pe banii statului. In luna decembrie 2016, conform Ministerului Muncii, numarul persoanelor care beneficiau de ajutor social era de 55.457, dintre care 2.643 nu au mai primit ajutorul la finalul lunii, iar in luna aprilie 2017, beneficiarii de ajutor social erau in numar de 243.006, dintre care 17.712 au ramas fara bani la finalul lunii. Nu de putine ori, mass-media a prezentat cazuri in care beneficiarii de venit minim garantat se plimba cu masini de lux sau stau in conace. O inițiativă legislativă a fost depusă în luna mai de deputații PNL Florin Român și Raluca Turcan. Aceasta prevedea că refuzul unui loc de muncă oferit sau participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională conduc la suspendarea dreptului la ajutorul social. Pe 1 noiembrie, comisia de muncă a senatului a respins inițiativa.

A.D.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

0 #4 Nu muncești, nu ajutor socialMocanu 11-02-2018 17:52
Nu muncești nu primești ajutor social.
Citat
-1 #3 E drept sau nu??Lucian Branischi 11-02-2018 10:38
Multã lume considerã acest fenomen o povarã,ceea ce si este dar rezolvarea nu constã în a tãia doar un ajutor social pentru niste oamenii care refuzã 3 locuri de muncã.
Dacã acest fenomen se amplificã,oare vã întrebati,de ce?Care este diferenta dintre in ajutor social si ASA zisul salariu?
CE putem face ca asta sã nu se întîmple.
Citat
0 #2 Lenesii sa iasa la muncaAnonim 11-02-2018 09:01
Sa treaca la munca, noi muncim sa ne intretinem familiile nu sa ii tinem si pe asistatii social pe spinarea noastra, ca banii care le sunt dati sunt din impozitele platite de noi
Citat
0 #1 cei care nu vor sa munceasca sa nu mai primeasca ajutor socialsanda violeta 10-02-2018 21:02
cei care nu vor sa munceasca sa nu mai primeasca ajutor social, sa nu fie folositi la votare de primari si multe altel......sa nu primeasca ajutor social
Citat