LIVE - EVENIMENT - Ziua Francofoniei, sarbatorita astazi la Buzau, in prezenta ES Ambasadorul Elvetiei in Romania, Urs Herren (FOTO/VIDEO)

Ziua Francofoniei 2017Centrul Cultural Francofon Buzău organizează, în parteneriat cu ISJ Buzău și Institutul Francez din București, HAIKUNOI 2017, ediția a III-a, luni, 20 martie, ora 12, la Centrul Cultural Al Marghiloman, Buzău. Avem deosebita onoare de a vă invita să participați la acest proiect internațional,

organizat cu ocazia Zilei Francofoniei, 2017, prin care se evidențiază diversitatea și bogăția evenimentelor culturale francofone. Astfel, Buzăul va fi conectat la rețeaua comunităților francofone din România și din alte țări. Invitatul de onoare al proiectului internațional este Excelența Sa, domnul Urs Herren, Ambasadorul Elveției în România. La ora 11, în sala de festivități a Centrului Cultural Alexandru Marghiloman, Buzău, Excelența Sa va face o prezentare despre francofonia din Elveția și va discuta, pe aceeași temă, cu liceeni de la Colegiul Național Mihai Eminescu, Buzău.

În prezența ES, Domnul Urs Herren, Ambasadorul Elveției în România, și reprezentant al GADIF, de la ora 12, va începe evenimentul HAIKUNOI 2017, la care vor participa elevi de la Colegiul Național Mihai Eminescu, Buzău, Liceul Tehnologic Henri Coandă, Buzău și de la  Școlile Gimnaziale  nr. 7 și Ion Creangă din Buzău, de la Costești și Ulmeni.

Evenimentul va debuta, la ora 12, cu intervențiile invitaților de la Primăria Buzău, Consiliul Județean Buzău, Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Centrul Europe Direct și de la alte instituții partenere din Buzău. Cântecele, în limba franceză, interpretate de elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială Ulmeni vor fi urmate de sceneta Greierele și furnica, prezentată de elevii de la Școala Gimnazială Costești. 

Toți elevii vor posta poezii în limba franceză, cu formă fixă, de tip haiku, pe pagina  Facebook lansată de Institutul Francez din București și vor prezenta, în mod inedit, aceste creații literare. Reprezentanții Centrului Europe Direct vor distribui materiale promoționale pentru a evidenția dimensiunea interculturală a evenimentului.      

     Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag alături de elevii și profesorii buzoieni!

Cu stimă,

Prof. drd. Pleșea Maria-Monalisa

Președintele Centrului Cultural Francofon Buzău

Inspector școlar pentru limbi romanice la IȘJ Buzău,

Ziua Francofoniei

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează