Buzoieni, v-ati pregatit? Sunteti asteptati sa va spuneti problemele

Avocatul PoporuluiJoi, 15 noiembrie 2018, intre orele 10.00-14.00, reprezentantul institutiei Avocatului Poporului – Biroul Teritorial Ploiesti va fi prezent in municipiul Buzau, pentru a acorda audiente cetatenilor din judetul Buzau si pentru a primi petitii. Activitatea se va desfasura la sediul Institutiei Prefectului Judetul Buzau in spatiul pus la dispozitie in acest scop. Acordarea audientelor este gratuita, iar cererile adresate institutiei Avocatul Poporului sunt scutite de taxa de timbru.

Bani de 1 Decembrie! Cine ar putea beneficia de ei?

Bani 2De 1 Decembrie, mii de români ar putea primi bani. Un proiect de lege ajuns pe masa senatorilor prevede acest lucru. Concret, proiectul respectiv prevede acordarea unor sporuri mărite veteranilor și văduvelor de război în an de Centenar. De asemenea textul mai prevede și o primă consistentă cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Proiectul este argumentat de faptul că „aceste categorii merită recunoștință și sprijin necondiționat, pentru că o națiune nu este cu adevărat puternică dacă nu își respectă istoria, armata și eroii”, mai ales acum, în An Centenar.

UPDATE - FOTO ACCIDENTELE RUTIERE vrem sa fie istorie! Elevii si politistii isi dau intalnire la Muzeul Judetean Buzau

Istoria accidentelorAstazi, 13 noiembrie a.c., începând cu ora 10.00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, prin poliţişti de la Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi Serviciul Rutier, vor demara cu sprijinul Muzeului Judeţean Buzău, activităţi în cadrul „Zilelor Siguranţei Rutiere”. Muzeul Judeţean va fi gazda unei întâlniri dintre poliţişti şi elevi de clasa a XII-a de la mai multe licee din municipiul Buzău, ocazie cu care va fi prezentată o scurtă istorie a accidentelor rutiere.

FOTO - Formarea profesorilor buzoieni de limba franceza in parteneriat cu institutii internationale

Profesori limba franceza BuzauInspectoratul Școlar Județean Buzău și Centrul Cultural Francofon Buzău, în parteneriat cu Delegația Generală Wallonie Bruxelles la București și Institutul Francez din România au organizat, în premieră, activități de perfecționare a profesorilor de limba franceză în cadrul cercurilor metodice pentru primul semestru din anul școlar 2018-2019.

FOTO - AFACEREA "Sacosa cu mancarea studentului" si-a gasit la Buzau o rezolvare demna de lauda. MULTUMIM CA EXISTATI!

Afacerea Bagajele studentilorToţi studenţii ştiu că geanta cu mâncare este cel mai greu lucru pe care l-ai cărat vreodată. În fiecare weekend, mii de studenţi aşteaptă pe peroanele gărilor, în staţiile de maxi taxi sau în autogări pachetele de la părinţi, un fel de Kinder cu surprize, nu numai pentru ce conţin, dar şi pentru condiţiile în care îl primesc în funcţie de cum a fost transportat sau de ora la care ajunge.