Sedință extraordinară a Consiliului Județean Buzău luni, 25.03.2019

Sedinta CJ BuzauPrin Dispoziția Președintelui nr.66/20.03.2019 Consiliul Județean Buzău este convocat în ședință extraordinară în data de 25.03.2019, ora 12:00.Materialele aferente ședinței extraordinare a Consiliului Județean Buzău din 25.03.2019:

1. Repartizarea cotei de 17,5% din impozitul pe venit și a sumelor din taxa pe valoarea adăugată, bugetului propriu al Județului Buzău și bugetelor comunelor, orașelor și municipiilor din județ în anul 2019

2. Repartizarea pe comune, orașe și municipii a sumei de 28.492.000 lei din fondul constituit la dispoziția Consiliului Județean Buzău pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru proiecte de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe anul 2019 și estimări pe anii 2020-2022

3. Repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor cu drumurile județene în anul 2019 și estimări pentru anii 2020-2022.

Sursa - cjbuzau.ro

Ecaterina STROESCU

FOTO - Transportatorii buzoieni au participat la protestul din Capitala! Victorie la negocieri!

protest transportatori Buzau 2019Azi noapte, in jurul orelor 03:30-04:00 mai multi transportatori buzoieni s-au întâlnim cu colegii lor din Moldova (Galati, Brăila si alte localitati) si au plecat impreuna spre Bucuresti pentru a protesta impotriva unor angajamente ale Guvernului, defavorabile lor. Demonstraţia a fost organizată de Federaţia Operatorilor de Tranport şi a fost amânată de mai multe ori, pentru că nu a primit aviz de la Primăria Generală. Organizatorii susţin că întregul lor domeniu riscă să fie blocat deoarece Guvernul a promis dar nu a adoptat încă două ordonanţe de urgenţă.

Fiţi pe fază, ȊNCEPE Programul „Rabla 2019”! Care sunt condiţiile de finanţare?

Programul RABLA 2019Programul „Rabla 2019” va demara până pe 5 aprilie, a declarat luni ministrul Mediului, vicepremierul Graţiela Gavrilescu. Guvernul şi-a propus să aloce, la fel ca şi anul trecut, fonduri pentru până la 50.000 de vouchere. „Ştiu că dumneavoastră, industria, la fel ca foarte mulţi români, aşteptaţi demararea Programului ‘Rabla 2019’. Anul trecut am reuşit să îl pornim în februarie. Anul acesta nu a fost posibil, din cauza tergiversării total nejustificate a promulgării Bugetului de stat. Şi deşi nu Guvernul şi nu Parlamentul sunt responsabile pentru acest blocaj, ne cerem noi scuze românilor, dacă alţii nu au curajul să îşi asume! La fel ca şi anul trecut, noi suntem deja pregătiţi de lansare. Şi, la cum arată calendarul astăzi, ne angajăm sa demarăm Programul ‘Rabla’ până pe 5 aprilie”, le-a spus Gavrilescu reprezentanţilor industriei auto prezenţi la Forumul Industriei Auto 2019 de la Craiova. Potrivit ministrului Mediului, prin Programul „Rabla” s-au casat aproximativ 700.000 de autovehicule vechi, care au fost înlocuite cu peste 550.000 de modele nepoluante.„În anul 2016, programul a demarat timid cu 150 de unităţi vândute, iar în 2017 l-am reconfigurat, acordând astfel cel mai mare eco-voucher din Europa pentru astfel de maşini – 10.000 de euro. Rezultatul: în 2018, prin programul Rabla Plus, s-au acordat peste 1.400 de eco-vouchere. În paralel, aşa cum ne-am asumat prin Programul de guvernare PSD-ALDE, am demarat programele pentru finanţarea reţelei naţionale de staţii de încărcare rapidă, atât în municipiile-reşedinţă de judeţ, cât şi pe marile artere rutiere. Iar în ceea ce priveşte programul ‘Rabla Clasic’, cel mai longeviv program guvernamental, pe care îl cunoaşteţi foarte bine, vă pot spune că, printr-un efort guvernamental substanţial, anul trecut, acesta a beneficiat de un număr-record de prime de casare – 50.000 de unităţi! În premieră, pe lângă cele 27.000 de vouchere pe care ministerul le-a alocat beneficiarilor Programului ‘Rabla’, prin Fondul de Mediu, Guvernul a suplimentat suma, până la 50.000 de vouchere. Şi pentru anul acesta ne dorim o abordare similară”, a spus ministrul.

Sursa: digi24.ro

A.M.

SURPRIZE pentru bugetari. Ce se întâmplă cu voucherele de vacanţă nefolosite?

Vouchere vacantaSurprize mari pentru bugetarii care nu folosesc voucherele de vacanţă. Aceștia mai au o variantă. Un deputat ALDE propune ca aceşti angajaţi să primească în loc contravaloarea în bani a voucherelor de vacanţă sau tichete de masă. El vrea astfel ca firmele să fie obligate să-şi despăgubească în acest fel salariaţii. Deputatul argumentează cu un studiu GfK, care arată că tichetele valorice reprezintă un instrument de motivare foarte popular în rândul angajaţilor, dintre acestea bonurile de masă fiind cele mai apreciate. Peste un milion de salariaţi din sectorul bugetar au beneficiat anul trecut de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei. Valoarea voucherelor de vacanță emise anul trecut a ajuns la 250 de milioane de euro, potrivit informațiilor primite de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) de la Ministerul Finanțelor Publice, un nivel de aproape nouă ori mai mare față de 2017, dar sub cel de 400 de milioane de euro – estimarea inițială pentru 2018. 372 de milioane de euro proveneau din distribuirea voucherelor către un număr de 1,2 milioane de angajați din sistemul public, la care se adauga suma celor primite de angajații din sistemul privat. 30 de milioane de euro a fost valoarea celor distribuite în mediul privat în 2017, a informat ANAT, în februarie. Din totalul celor emise anul trecut, 22,4 milioane de vouchere, reprezentând peste 90% (20,7 milioane), au fost pe suport de hârtie, restul fiind pe suport electronic. Cea mai mare valoare a voucherelor emise în 2018 a fost atinsă în luna iunie (125 de milioane de euro), reprezentând jumătate din nivelul înregistrat până la finalul anului.

Sursa: capital.ro

A.M.

BOMBǍ ECOLOGICǍ la Glodeanu Siliştea! Pe 20 de tone îngrăşăminte chimice lăsate pe sol, sub cerul liber

Bomba ecologicaPoliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au efectuat controale privind încălcarea prevederilor legale în domeniul utilizării produselor pentru protecţia plantelor, la şase societăţi comerciale de pe raza comunelor Glodeanu Siliştea, Mihăileşti şi Florica. Cu ocazia verificărilor efectuate la un agent economic de pe raza localităţii Glodeanu Siliştea au fost găsiţi 25 l de produse de protecţia plantelor cu termenul de valabilitate expirat, deşeuri pentru care nu a fost luată măsura eliminării, conform prevederilor legale. De asemenea, poliţiştii au stabilit că administratorul – un bucureştean de 68 de ani – nu a luat măsuri de a depozita în mod corespunzător cantitatea de 22 tone îngrăşăminte chimice, acestea fiind găsite pe sol, în aer liber. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „nerespectarea obligaţiei de luarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor chimice periculoase care au devenit deşeuri” faptă prevăzută şi pedepsită de O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului. În baza aceluiaşi act normativ administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor de protecţie a plantelor, totodată luându-şi angajamentul pentru iniţierea demersurilor de depozitare conform normelor în vigoare.

Ecaterina STROESCU

Țigări de contrabandă confiscate la Buzău! Buzoian REȚINUT în timp ce încerca să vândă "marfa"

RetinutOfiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au început urmărirea penală împotriva unui buzoian de 48 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate” și ”deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia” fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Fiscal, respectiv Codul Vamal. Acesta este bănuit că în cursul lunii martie a.c. ar fi achiziţionat 740 de pachete cu ţigări de diferite mărci, ce nu aveau aplicate banderole de marcaj fiscal, produse ce urmau a fi comercializate pe raza municipiului Buzău. Împotriva buzoianului s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat instanţei în vederea dispunerii măsurilor legale.

Ecaterina STROESCU