PASTE BINECUVANTAT! Traditii pentru o masa cu specific muntenesc. Ce alimente nu trebuie sa lipseasca de pe masa si care sunt secretele bucatareselor de pe Valea Slanicului - Buzau

Masa de Paste 2017TRADITII DE PASTE. Mai intai pe masa de Pasti se aseaza aperitivele. Printre acestea drobul de miel si oua umplute, dar si fel de fel de aperitive pe baza de aluat. Bineinteles, ouale rosii sunt cele mai importante.  Carnea de miel este, in general, nelipsita din preparatele de Pasti, iar drobul de miel este gustos si usor de preparat si intotdeauna bucataresele il aseaza in prapurul de

Mancaruri sfinte si sanatoase....SARMALE de POST cu varza murata de Buzau. O reteta veche din chiliile Manastirii Ratesti

Sarmale post Manastirea RatestiFiindca suntem in Postul Mare, in asteptarea celei mai mari sarbatori crestine, Invierea Domnului, ne-am gandit sa pregatim o reteta speciala si mult mai gustoasa decat cele de zi cu zi.Exista pe langa clasicele mancaruri traditionale de post (zacusca, fasole, paste) si un alt fel de retete, la fel de lipsite de ingredientele “de dulce”, dar cu o bogata aroma si un gust

Macinici fierti – o reteta delicioasa “ca la Buzau”. Stiti care este simbolistica cifrei “opt” – simbolul Zilei a 8-a a Creatiei?

Mucenici fiertiToata lumea stie ca pe data de 9 martie , in cinstea celor “40 de mucenici” omorati in Sevastia, gospodinele pregatesc “Macinicii”, fie ei fierti sau copti in cuptor. Cifra “opt” a macinicilor simbolizeaza “A opta Zi a Creatiei”, Ziua Nesfarsita sau Neinserata, care se va instaura peste tot, dupa Judecata de Apoi. De aici, de la simbolismul crestin al vesniciei, oamenii de stiinta, matematicienii au preluat si simbolul “Infinitului” – un “Opt” culcat.