Miroase a iarna in bucatarie si a dor de o mancare fierbinte ...CIORBA HAIDUCEASCA

Ciorba haiduceascaNi s-a facut dor de o mancare fierbinte de cand temperaturile au scazut aproape de limita inghetului. Pentru a ne incalzi avem nevoie de multe ceaiuri fierbinti, dar si de mancare mai consistenta, cu proteine si fibre care sa puna musculatura la treaba si sa ne incalzim din interior. Dorul ne duce la...CIORBA HAIDUCEASCA

INGREDIENTE

  •  300 g fasole albă uscată
  •  300 g verde păstăi
  •  200 g mazăre
  •  2 bucata morcovi
  •  2 bucata ardei
  •  3 bucati cartofi
  •  2 bucati cepe mari
  •  1 bucata varză mică
  •  1 legatura ţelină
  •  sare, piper negru
  •  4 lingura ulri
  •  500 g roşii
  •  2 bucata frunze leuştean
  •  400 ml borş
  •  2 lingura zeamă de lămâie

MOD DE PREPARARE - Se alege și se spală fasolea uscată și se lasă să se înmoaie în apă. Fasolea verde și mazărea se aleg și se pun să fiarbă, separat.
După ce au fiert, se scot în sită și se lasă să se scurgă. Se stropesc cu zeamă de lămâie să nu li se schimbe culoarea. Fasolea uscată se pune să fiarbă în câteva ape, până se elimină toxinele.
Restul legumelor se curăță, se spală, se taie cubulețe și se călesc în puţin ulei. Se adaugă fasolea uscată fiartă, mazărea și fasolea verde. Se pun într-o oală la fiert, în apă călduță, la foc mediu.
Separat, se spală și se opăresc roșiile apoi se decojesc. Se pasează cu blenderul. După ce au fiert legumele, se toarnă sucul de roșii și borșul fiert în prealabil, se condimentează cu sare și piper. Ciorba se servește ornată cu leuștean.

Sursa - retete.unica.ro

A.M.

O reţetă biblica pentru sănătatea ta - Miracolul din Charoset

CharosetPutini stiu ca Biblia aceasta " carte a cartilor"contine si lectii importante pentru sanatatea fizica. Astfel una din mancarurile folosite ca desert la Cina cea de taina a fost: Charosetul. Acesta consta intr-o combinatie de mere tocate marunt(o jumatate de mar de marime potrivita, pentru o persoana) si nuci pisate, carora li se adauga stafide pisate sau strivite, curmale, scortisoara si miere.

Consumand in mod constant acest desert biblic, putem alunga durerile de inima, putem scapa de calculii renali si biliari, care sunt eliminati, putem ajuta o tioida hipoactiva, putem face sa dispara, petele de pe piele, petele hepatice, acneea, psoriazisul si herpesul, insomnia. Miracolul din Charoset infrunta cancerul si ajuta la tratamentul infectiilor cu candida. Doamne ajuta!

Desertul Sfantului Vasile - Cum se prepara VASILOPITA, prajitura cu noroc ce se face in ajunul Anului Nou

VasilopitaVasilopita este o prăjitură grecească, asemănătoare unui chec sau cozonac şi se face în ajunul Anului Nou, pentru a fi servită chiar în prima zi din an, atunci când este sărbătorit Sfântul Vasile. Există foarte multe reţete ale acestei prăjituri, în funcţie de zona Greciei, aceasta poate lua forma unei pâini, a unui chec, tort sau colac.

La MASA DE CRACIUN nu lipsesc produsele traditionale dupa retete vechi de sute de ani. Cea mai gustoasa reteta de CALTABOS MUNTENESC DE PORC

Masa CRACIUNHO HO HO a venit iar Craciunul! Si daca tot am scapat de postul aferent acestei sarbatori, ne-am hotarat sa va deschidem apetitul cu produse traditionale romanesti. Dupa o perioada in care ne-am curatat corpul de toxine si sufletul de pacate, se cuvine sa putem savura un festin la masa de Craciun. Ne-am gandit noi ca de la aceasta masa nu

Prajitura "VIS DE COCOS" pentru masa de Craciun. Pur si simplu un deliciu...

Vis de cocosPrăjitura Vis de cocos a fost lăudată și făcută (în repetate rânduri!) chiar și de oameni care nu prea sunt amatori de cocos, în general! Prăjitura Vis de cocos are tot ce vrei: aromă puternică, blat pufos și crocant totodată, cremă care ți se topește în gură, glazură ciocolătoasă mătăsoasă. Ușoară, spectaculos de bună, extrem de aspectuoasă și, cel mai important lucru… de casă! Să facem o tavă mare de “Vis de cocos”, împreună!