Fundatia Romtens organizeaza in 24-25 august a.c. Caravana de Sanatate si Securitate in munca. Vezi aici in ce comune ajung medicii!

Fundatia Romtens organizeaza in perioada 24-25 august  2015 Caravana de Sanatate si Securitate in munca in comune din judetul Buzau. Campania ii vizeaza pe angajatii din intreprinderile din mediul rural, precum si pe producatorii individuali implicati in agricultura de subsistenta, si are ca scop informarea si educarea acestora in ceea ce priveste regulile de SSM

si constientizarea privind importanta respectarii acestora. Astfel, potrivit comunicatului oficial, angajatii si producatorii individuali din comuna Catina si comunele limitrofe, vor participa la sesiuni de informare si educare in ceea ce priveste securitatea si sanatatea in munca in cadrul unei Caravane SSM desfasurate in perioada 24-25 august 2015. Evenimentul este organizat de Fundatia Romtens si face parte din activitatile proiectului „Dezvoltarea Resurselor Umane in 19 Comunitati Rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeste in oameni!” implementat la nivelul a 19 comunitati rurale din 19 judete. Caravanele de Securitatea si Sanatatea in Munca vizeaza stimularea aplicarii legislatiei privind securitatea si sanatatea muncii in intreprinderile si in gospodariile individuale din agricultura de subzistenta, din cele 19 comunitati rurale incluse in proiectul mentionat. Organizatorii isi propun ca prin implementarea acestei campanii sa contribuie la cresterea nivelului de informare a angajatilor din mediul rural si a producatorilor agricoli individuali implicati in agricultura de subzistenta, in ceea ce priveste riscurile din sfera SSM asociate diferitelor activitati specifice pe care le desfasoara, la cresterea nivelului de constientizare privind importanta aplicarii prevederilor Legii 319/2006 pentru protectia si securitatea muncii, dar si la stimularea dezvoltarii unei culturi de prevenire a bolilor profesionale si a accidentelor la locul de munca si imbunatatirea calitatii mediului de lucru, in cadrul intreprinderilor si gospodariilor individuale din agricultura de subzistenta din cele 19 comunitati rurale implicate in proiect. Ativitatile din cadrul Caravanelor SSM constau in sustinerea, de catre specialisti, de sesiuni de informare si educare in ceea ce priveste factorii de risc asociati anumitor activitati, derularea de scurte sesiuni de consiliere in sfera SSM pentru personalul responsabil SSM din cadrul intreprinderii /producator, dar si diseminarea de materiale informative si promotionale.

Angajatii si producatorii individuali din comuna Catina si comunele limitrofe vor avea astfel ocazia de a afla din partea unor specialisti in domeniul SSM mai multe informatii despre riscurile profesionale specifice activitatilor lor (riscuri asociate manipularii manuale a maselor, folosirii utilajelor sau riscuri asociate apiculturii si lucrului in conditii de temperatura extrema), despre masurile de prevenire a acestora, despre principalele reglementari legislative care stabilesc principiile de prevenire a anumitor situatii de risc, dar si despre masurile de prim ajutor care trebuie luate in cazul accidentelor survenite la locul de munca.

 

E.S.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează