Traditia se pastreaza la Buzau! Sambata, 6 ianuarie, buzoienii sunt asteptati la procesiunea de Boboteaza la apa Buzaului

Boboteaza“Sâmbătă, 6 ianuarie, după oficierea Sfintei Liturghii, aşa cum a intrat în tradiţie, la Biserica “Sfântul Sava” se va organiza o procesiune către apa Buzăului plecarea din faţa bisericii fiind stabilită pentru ora 11,45. Buzoienii care vin direct la apa Buzăului, sunt aşteptaţi la ora 12,30, pentru a participa împreună la ceremonialul religios de sfinţire a apei.

 

Pentru noi, buzoienii, procesiunea şi sfinţirea apei este legătura de suflet cu Sfântul Sava, întrucât el s-a născut, în anul 334, pe meleagurile Buzăului, şi a fost martirizat în apele râului Buzău. Prin naştere şi martirizare, aici, pe meleagurile Buzăului, a devenit deal nostru, şi, acolo, în ceruri, unde se află acum cu sufletul, ne reprezintă pe noi, buzoienii. Vă aşteptăm cu drag pe toţi pentru a lua agheasmă mare, apă sfinţită cu multe daruri de la bunul Dumnezeu!“, transmite pr. prof. dr. Mihail Milea.

A.M.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează