BannerNewsBuzauCityEmisiuni2


FOTO - UPDATE - Avocatul Nicu Cristian s-a înscris în PRO România. SEDINȚǍ PRELUNGITǍ! PRO România Buzău a organizat prima dezbatere publică din acest an

PRO Romania BuzauAseară, la sediul PRO România din Buzău, fostul secretar de stat și inspector șef la Buzău și Ialomița, Viorel Ștefu, membru în Consiliul de Coordonare a partidului în plan local, a organizat prima dezbatere publică din acest an. Subiectul a fost unul de interes major, dovadă că discuțiile s-au prelungit mult peste timpul estimat, iar mulți dintre cei prezenți au venit cu idei concrete pe tema în cauză, siguranță și ordine publică în mediul rural. În prezența altui fost secretar de stat în ministerul de interne pe timpul guvernării Victor Ponta, și l-am numit aici pe Bogdan Tohăneanu, actual coordonator al partidului pe domeniul Interne la nivel central, s-a discutat despre statutul polițistului din mediul rural. S-a încercat și găsirea unor soluții pentru eficientizarea muncii acestuia, dar și a combaterii deficitului de cadre cu care se confruntă acum mai toate comunele din România, unde s-a ajuns în situații critice, astfel încât oamenii legii să nu poată face față de multe ori valului infracțional. La dezbateri au participat foști oameni ai legii, acum pensionari, cu ani buni de experiență în spate, dar și din alte domenii, și care prin natura funcțiilor deținute, au interacționat direct cu polițiștii din comunele unde au deținut funcții administrative. În urma discuțiilor s-au identificat principalele cauze care duc la ineficiența acestui serviciu și creșterea fenomenului infracțional în mediul rural cu consecințe directe asupra stării de siguranță al cetațenilor și a bunurilor acestora: subfinanțarea sistemului; numărul redus al polițiștilor din mediul rural; condiții de lucru precare, lipsa dotărilor; instabilitatea resursei umane; neimplementarea la nivelul autoritatilor locale a unor sisteme de siguranță si a unor forme de pază pe raza localitaților; neadoptarea de către deținătorii de bunuri, a unor minime măsuri de protecție.

Soluții identificate în timpul dezbaterii:

1.       Perfecționarea criteriilor de selecție a candidaților la școlile de poliție pentru identificarea celor care își doresc să desfașoare activitatea în mediul rural:

2.       Suplimentarea numărului de posturi de polițist la Posturile de Poliție, pe baza unei analize obiective, care să aiba în vedere numărul cetățenilor care locuiesc în comună, situația infracțională și contravențională, volumul activităților;

3.       Accent pe pregătirea de baza a polițiștilor în școlile de poliție dar și pe pregătirea continuă a acestora în activitatea desfășurată în localitățile rurale;

4.       Luarea unor măsuri concrete pentru a realiza stabilitatea polițiștilor în mediul rural:

-        Înbunătățirea condițiilor de lucru al polițiștilor în mediul rural, prin construirea unor noi sedii pentru posturile de poliție dar și renovarea celor existente;

-        înbunătățirea dotării polițiștilor cu autovehicule, tehnică de calcul și tehnică de comunicații;

1.       -        construirea unor spații de locuit decente pentru polițiști pe raza localităților rurale;

-        acordarea unor sporuri salariale pentru polițiștii care lucrează în mediul rural și locuiesc în comunele respective.

5.       Introducerea în activitatea polițiștilor din mediul rural a misiunilor poliției de proximitate;

-        Prevenirea infracționalității și victimizării;

-        Asigurarea sentimentului de siguranță a comunității;

-        Rezolvarea problemelor cetățenilor;    

6.       Realizarea de către autoritațile locale a unor masuri de securitate publică:

-        montarea unor siteme de supraveghere video în zonele cu risc infracțional ridicat;

-        organizarea unor forme de pază pe raza localităților, în zona școlilor, pe traseul de afluire și defluire al elevilor.

7.       Luarea de către deținătorii de bunuri a unor minime măsuri de siguranță și protecție;

8.       Asigurarea unui management profesionist, eficient;

9.       Asigurarea fondurilor financiare pentru implementarea măsurilor.    

Ecaterina STROESCU

UPDATE - Avocatul Nicu Cristian s-a înscris în PRO România

          Tot mai mulți români, îngrijorați de situația catastrofală în care se află țara din cauza proastei guvernării Dragnea-Dăncilă vin spre PRO România, formațiune politică pe care o văd nu numai ca pe o alternativă, dar și o speranță pentru viitor. Iar dacă la nivel central nu lipsesc numele mari care aderă la partidul lui Victor Ponta, înscrierea fostului premier Mihai Tudose fiind una de mare impact, și în plan local mulți oameni de calitate, unii pentru prima dată, aleg să facă politică PRO.

          În acest context, la sediul din municipiu al filialei buzoiene a partidului, dar și la Rm. Sărat, Nehoiu sau alte localități unde formațiunea este bine reprezentată, vin zilnic persoane care vor să afle mai mult despre politica acestui partid și soluțiile pentru a oferi românilor o viață mai bună. Ultimul, dar nu cel din urmă nume cu greutate care întărește de ieri rândurile PRO România Buzău, este cunoscutul avocat Nicu Cristian, fost președinte al filialei locale a PMP. Care încă din prima zi a venit cu o serie de propuneri atât pentru eficientizarea relațiilor cu cetățenii, un factor important în munca de partid, dar și cu promisiunea că se va implica total în obținerea, alături de colegi, un unui scor cât mai bun la apropiatele europarlamentare.

Av N. Cristian

PRO Romania Buzau 1

 

COMUNICAT DE PRESĂ - Conferința de presă a domnului Tomac la Buzău, veritabila reiterare a unei zicale mai vechi cu în care câinele moare de drum lung….

BadulescuÎn data de 20.02.2019 la sediul PMP s-a organizat o conferință de presă, ocazie cu care pseudoliderul formațiunii - Tomac și însoțitoarea sa din Galați, au găsit de cuviință să arunce din nou cu noroi in mine. Nici acum cei doi nu erau hotărâți dacă am plecat din PMP sau m-au exclus, deși am explicat cu diverse ocazii faptul că mi-am prezentat demisia pentru motive legate chiar de cei care susțineau altceva în fata presei.

AUDIO - Deputatul “analfabet de Galati” Catalin Cristache (PMP) spune despre Toma ca “oricand poate sa candideze din partea PMP!”

toma pmp bzLa conferinta “bomba” cu maxim zece membri ai PMP Buzau, deputatul de Galati Catalin Cristache (locul unde Toma a inselat si facut evaziune cu terenuri – ancheta la Procuratura din Dambovita! Oare intamplator…..tot la Galati?)a spus legat de vizita facuta primarului Toma: “Din informatiile pi care le avem, domnul primar nu este chiar atat de pesedist, este mai mult de Dreapta decat de zona pesedeului si de aia ne-am permis sa mergem acolo. Domnul primar poate oricand sa vina la noi sa candideze pi listele Pemepeului…asteptam sa-l dea afara afara PSD”, a spus parlamentarul “SUPRIZA”. Astfel se demonstreaza ca pentru Toma nu conteaza loialitatea si doctrina politica ci face orice pentru a castiga inca un mandat pentru a face bani pe spatele buzoienilor. Rusine Toma, rusine pupincuristi!

I.G.

Vezi AICI si articolul cu Conferinta de presa (VIDEO)

LIVE – UPDATE - Intelegere intre Presedintele PMP si Primarul Toma pentru voturile din CLM. Cu ajutorul Primarului PSD Toma, membrii PMP Buzău isi inaugurează sediul de partid, in prezenta presedintelui To(LO)mac

PMP BuzauCei cativa membri care au mai ramas fideli Partidului Miscarea Populara - Filiala Buzau se gudura astazi, la inaugurarea sediului din Buzau, pe langa seful lor de partid, venit de la Centru. Primarul orasului – pesedistul Toma, a dat membrilor PMP Buzau fostul sediu al PNTCD din strada Pacii dupa ce s-a inteles cu acestia sa-i voteze aberatiile din Consiliu Local Municipal.

VIDEO - Ion Gherghiceanu – Un primar “pamblicar” zis si “Toaletă” (in curte!), de care pătârlăgenii nu mai au nevoie!

Revolta la PatarlageleAsa cum semnalam si altadata si promitem sa intetim anchetele si reportajele de la fata locului, la Patarlagele se intampla lucruri demne de “ANALele” unor emisiuni de genul “Cascadorii rasului”. Aflam astfel ca “pamblicarul” zis si “TOALETA” (in curte) este protagonistul unor episoade de tot rasul, puse in scena de cativa “trepadusi flausati” adevarati sclavi pe plantatia lui. Iata ce am descoperit (mesaje de la cititorii din Patarlagele):

“Liceul R Vlădescu a devenit sediul PSD? Este revoltător, tupeul jegos al unor simpli portari merge atat de departe incat unele oficialitati care nu apartin de partidul primarului “TOALETA” nu au voie in curtea liceului, decat cu aprobare! Comportamentul de cocalar merge pana acolo incat la paritia slugoilor din partidul rosu, portarelul vine ca un ghiocel si le deschide spasit poarta, iar la ceilalti nici macar nu schiteaza vreun gest – asta daca nu e incuiata (ne referim la porțile mari cu multe zavoare)! Mai grav, contracandidații primarului nu au voie să intre în incinta școlii! Intr-una din conversatii (vezi VIDEO) paznicul toaletelor puturoase din curte, a spus că: “el este plătit si are ordin să nu îl lase pe Claudiu Voicu să intre ...” Ati auzit gogomania mai mare? Cat de incult si slugarnic sa fii sa pui in practica o astfel de aberatie, emisa de unul dintre cei mai slabi si analfabeti primari ai Patarlagelui? Aceasta este adevărul trist de la Pătârlagele sub dominația lui “TOALETA rosie”, iar dacă cineva crede că exagerăm acceptăm testul cu detectorul de minciuni.... sperăm ca și portarul.... “

Guvernul României a adoptat Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii

SebiGuvernul României a adoptat Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și pentru modificarea art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare prin care au fost mărite alocațiile de stat pentru copii.

Subcategories