FOTO - Recunoaşteri în Teatrul de Operatiuni din Afganistan si suplimentare de forte pentru 2018

TO AfganistanAvând în vedere suplimentarea forţelor pentru TO Afganistan începând cu 2018, o echipă formată din reprezentanţi ai CFÎ, SMFT, SMFA şi MAI şi condusă de către locţiitorul comandantului la Comandamentul Forţelor Întrunite, general de flotilă aeriană Valerică Vrăjescu, a executat  în perioada  27.11-08.12.2017, activităţi specifice pentru recunoaşteri în TO Afgnistan.

Obiectiv principal l-a constituit identificarea cerinţelor operaţionale pentru iniţierea planificării şi sincronizării activităţilor de preluare a responsabilităţilor specifice misiunilor structurilor care vor suplimenta contribuţia naţională la misiunea NATO Resolute Support în anul 2018.

General de flotilă aeriană Valerică Vrajescu:

...activitatea de suplimentare a fost aprobata de CSAT în luna noiembrie şi vorbim aici de peste 50 de funcţii care vor completa efectivele deja existente în Afganistan.Intenţia NATO, dar şi a noastră este de diminuare a conflictelor şi negocierea pentru un Afganistan, mai sigur şi mai stabil...

Un punct aparte în cadrul vizitei, l-a constituit întâlnirea domnului general de flotilă aeriană cu militarii români aflaţi în Baza Militară KAF. Problemele dezbătute au vizat în special modul de planificare a misiunilor executate zilnic în aria de responsabilitate, nevoile de sprijin logistic dar şi modul de conlucrare cu celelalte structuri româneşti din bază.

E.T.

I.G.

 

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează