UPDATE (FOTO/VIDEO): Jandarmul anului este Dumitru Dorel Preda. SE INTAMPLA ACUM: Jandarmii isi serbeaza ziua – 165 de ani de la infiintarea institutiei. Vezi aici cum se aniverseaza la Buzau

Astazi 3 aprilie a.c. reprezentantii Inspectoratului de Jandarmi Judetean Buzau organizeaza la sediul din Buzau, o ceremonie in cinstea implinirii a 165 de ani de la infiintarea institutiei. Astfel, in fiecare an, la aceasta data, se sarbatoreste Ziua Jandarmeriei Romane, institutie specializata a statului de drept care are ca misune prioritara asigurarea si restabilirea ordini publice.

 Infiintata prin ofis domneasc in 3 aprilie 1850 de catre domnitorul Grigore Alexandru Ghica,  Jandarmeria Romana si-a asumat si a castigat, in timp, un firesc si binemeritat prestigiu, devenind o institutie care si-a asumat cu profesionalist, rolul de garant al sigurantei cetateanului, al drepturilor si libertatilor societatii romanesti si a inteles ca este necesar sa se faca transferul centrului de greutate in strada, adica acolo unde se asigura efectiv ordinea si siguranta publica. Totodata, modul de executare a misiunilor de mentinere a pacii asumate prin angajamente internationale au dus la consolidarea renumelui Jandarmeriei Romane in plan international-performantele fiind direct legate de rezultatele obtinute in Kosovo si Afganistan, precum si de onorarea obligatiilor ce ii revin in calitate de membru al Asociatiei Politiilor si Jandarmeriilor Europene si Mediteraneene cu Statut Militar(F.I.E.P.). In cadrul sedintei festive ce are loc, Inspectorul Sef al I.J.J. Buzau, acorda noile grade si distinctii onorifice militarilor recompensati pentru modul exemplar de indeplinire a atributiilor de serviciu, conform prevederilor legale. De asemenea, sunt acordate recompense onorifice cadrelor din subordine, constand in „Multumiri”, „Felicitari”, „Citare prin ordin de zi” si se premiaza participantii la diferitele competitii ce au avut loc cu ocazia Zilei Jandarmeriei Romane.

I.G.

UPDATE: In cadrul sedintei festive, Inspectorul Sef al I.J.J. Buzau, a acordat noile grade si distinctii onorifice militarilor recompensati pentru modul exemplar de indeplinire a atributiilor de serviciu, conform prevederilor legale. Astfel, prin Ordine ale Viceprim-ministrului pentru securitate nationala, Ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea, respectiv Inspectorului General al Jandarmeriei Romane, general maior dr. Mircea Olaru, 7 jandarmi au fost avansati in gradul urmator, inaintea expirarii stagiului minim, dintre care 3 ofiteri si 4 subofiteri. Cu aceeasi ocazie, au fost acordate 91 recompense onorifice cadrelor din subordine, constand in „Multumiri”, „Felicitari”, „Citare prin ordin de zi”. In cadrul aceleiasi festivitati, a fost acordata si distinctia de „Jandarmul de onoare al judetului Buzau” plutonierului adjutant sef Preda Dorel pentru rezultatele deosebite obtinute atat in exercitarea atributiilor de serviciu, cat si in cadrul competitiilor sportive organizate in cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 

 

 


Very Simple Image Gallery:
Could not find folder /home/newsbuzau/web/newsbuzau.ro/htdocs/images/stories/ziua_jandarmeriei2015/