UPDATE - FOTO/VIDEO - LA MULTI ANI! Ziua Nationala scoate buzoienii din casa

Ziua Nationala scoate din casa buzoienii, care se inghesuie sa participe la parada militara organizata de autoritati, la Monumentul Eroilor din parcul Prefecturii. Astfel, peste 60 de jandarmi s-au constituit in Garda Drapelului de Lupta a inspectoratului, in plutonul de defilare, echipat si dotat cu materiale specifice. Oficialitatile si politicienii sunt si ei prezenti “la datorie”, inca de la ora 09:00, cu o ora inainte de inceperea activitatii. De asemenea, la parada militara participa si efective chinologice, aflate in dotarea Inspectoratului. 

Parada tehnicii auto a  Inspectoratului de Jandarmi Judetean Buzau si a celorlalte unitati militare este cea mai asteptata activitate si este compusa din echipaje moto, autoturisme destinate misiunilor de patrulare, de asigurare si restabilire a ordinii publice. Tot cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, militarii din structurile de aparare, ordine publica si siguranta nationala din garnizoana Buzau (peste 700 de militari si aproximativ 50 de mijloace tehnice), participa, la solicitarea si cu sprijinul autoritatilor locale, la  parada militara si ceremonia de comemorare si omagiere a fauritorilor unitatii neamului romanesc. Dupa parada, buzoienii sunt asteptati in Parcul Crang pentru un concert si o portie de fasole cu carnati. Cartea de aur a istoriei romanilor inscrie pentru eternitate Marea Unire din anul 1918 ca cel mai stralucitor eveniment istoric – incheierea procesului de faurire a statului national unitar roman pe vechea vatra stramoseasca, prin enorme sacrificii materiale si umane. Incununarea victorioasa a luptei multiseculare duse de neamul nostru pentru pastrarea fiintei nationale si desavarsirea unitatii statale a devenit unul dintre cele mai importante simboluri ale romanilor, fapt consfintit de  Parlamentul Romaniei, care a hotarat in anul 1990, proclamarea Zilei de 1 Decembrie Ziua Nationala a Romaniei. Cu prilejul Zilei Nationale- 1 Decembrie, REDACTIA NEWS BUZAU ureaza tuturor un calduros „ La multi ani”!

 

I.G.

 

UPDATE: In jur de 6000 de buzoieni au participat la parada militara de la Buzau, care a fost de o amploare nemaivazuta pana in acest an. Dupa oficierea serviciului religios, la care a participat pentru prima data si IPS CIprian, a urmat depunerea de coroane, cuvantarile oficialitatilor si a invitatilor din Republica Moldova - Soroca si Dubasari si parada militara. La cuvantul primarului Constantin Boscodeala, un grup de buzoieni au inceput sa strige "Huooo!", dar au fost repede potoliti de oamenii legii infiltrati printre participantii la eveniment. Dupa incheierea oficiala a paradei, oficialitatile si IPS Ciprin s-au retras la sala de sedinte a CJ, unde au mancat fasole si s-au "racorit" cu bauturi traditionale. In Crang a urmat "fasolea traditionala" si un spectacol oferit de CJ si Primaria Buzau.

 

 

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează