IN ATENTIA DNA – EXCLUSIV - La Racoviteni s-a intamplat asa cum banuiam – licitatia pentru “apa si canal” a fost castigata “de cine trebuie”, potrivit culorii politice a primarului (2)

Asa cum aminteam intr-un articol din data de 1 octombrie 2014 (“EXCLUSIV - Licitatie in curs de trucare (fraudare) la Racoviteni. Despre cine si ce este vorba cititi amanunte in materialul de mai jos!”), in comuna buzoiana Racoviteni se intampla lucruri care ar intra cu lejeritate in domeniul fraudelor anchetate de DNA. Semnalele de presa trase de noi au facut ca sa ne sune telefoanele si organele de ancheta 

sa ne ceara detalii despre informatiile legate de subiect, primite prin posta electronica. Sub rezerva protectiei surselor, am relatat celor competenti datele primite de noi, ceea ce promitem ca vom face si dupa articolul de fata, daca suntem solicitati. Iata ultimele date, dupa ce s-a facut (cum s-a facut) licitatia pentru efectuarea lucrarilor cu pricina: “Puteti verifica la Primaria din localitate cine a castigat licitatia de la Racoviteni, acolo unde au participat doar doi ofertanti si unde le-au trebuit 5 luni ca sa-si aranjeze frauda! Pana una-alta, a iesit firma PSD-ului, asa cum v-am anuntat de acum 5 luni (revedeti informatiile trimise la acea data). Deci, de la 1 octombrie 2014, am stiut cine va castiga, aducand atunci si argumente in favoarea celor sustinute! Alte comentarii sunt de prisos, dar modul in care inteleg unii sa trucheze fara jena licitatiile, in ciuda avertismentelor de tot felul date de DNA, nu prea lasa loc de alte discutii. Pe SEAP nu s-a anuntat inca rezultatul, insa informatia este veridica, deja reala, si o puteti verifica chiar de la sursa, Primaria Racoviteni. In ce priveste ilegalitatile, acestea sunt mai multe, dar doua sunt demne de retinut:

1) Licitatia trebuia sa aiba si o faza finala electronica, oferta de pret. N-a mai avut loc, scotand firma ce incurca socotelile din joc cu incalcarea legii, considerand-o „neconforma”.

2) S-a cerut ofertantului amintit partea de detaliu a proiectului, desi aici vorbim de proiectare si executie, deci nu se putea face o oferta defalcata din punct de vedere legal, pe proiect, atat timp cat proiectul nu exista, acesta urmand a fi realizat dupa semnarea contractului de atribuire. Prin urmare, a cere ceva (scuzati pentru cacofonie, aidoma si mai sus) ce nu exista, denota din start, daca nu prostie, atunci intentia infractionala.

Astazi am intrat si in posesia argumentarii Primariei Racoviteni, care este stufoasa si incearca sa ascunda sub paravanul legii trucarea licitatiei. O sa v-o remit ulterior, dar daca v-as inmana acest document acum as divulga practic sursa, or asa ceva nu se poate.

De retinut, dupa ce finantarea proiectului de la Racoviteni a trenat 7 ani, Dragnea l-a aprobat (asa cum practica prin toata tara) cu conditia ca firma recomandata (cum altfel, cotizanta a doi grei PSD) sa castige. Fapt petrecut! …”

Articol din data de 1 octombrie 2014

“Licitatie: Proiectare si executie „Realizarea sistemului de Alimentare cu apa si canalizare apa uzata menajera a satelor Racoviteni, Petrisoru si Budrea, Comuna Racoviteni, Judetul Buzau”

Autoritate contractanta: Comuna Racoviteni

Licitatia se tine electronic (cea mai buna metoda de fraudare fara dureri de cap – la final se va tine licitatia de pret, iar aici cine stie dinainte ce a ofertat competitorul advers face oferta care trebuie ca sa i se atribuie contractul), in sistemul SEAP, unde s-a dat si un anunt pentru cerere de oferte cu Numar(ul) invitatie: 364159 / 29.08.2014

Valoarea estimata a licitatiei: (20,507,310 RON)

Depunerea ofertelor a avut loc in data de 18 septembrie a.c., cu 7 zile mai tarziu decat anuntul initial, desi s-au depus doar doua oferte.

La licitatie s-a prezentat si asocierea urmatoare, grup de firme de casa ale PSD:

SC PASIROM INTERACTIV S.R.L. (Bucuresti), SC ALMA CONSULTING SRL (Focsani) , SC CONDOR SRL

Indicii de fraudare:

a)    Primarul localitatii Racoviteni (Jud. Buzau) este Dl. Ilie Neacsu (PSD, aflat la al cincilea mandat si ultimul);

b)    SC CONDOR SRL Babadag (Tulcea), firma lui Horia Teodorescu, presedintele PSD al Consiliului Judetean Tulcea (despre societatea CONDOR exista ”n” date despre modul cum a fraudat licitatiile cu fonduri de la buget sau europene, informatii ce apar si in baza DNA de date);

c)    Firesc, pentru a nu se trezi suspiciuni, reprezentantii PSD au trecut in prim plan societatea PASIROM INTERCATIV din Bucuresti, care, ATENTIE!, a participat la licitatii si in Tulcea, unde venea cu oferte mai mari tocmai pentru a castiga cine trebuia din partea D-lui Teodorescu. Tot o societate PASIROM apare si in… Babadag (Tulcea), PASIROM INTERNATIONAL SRL, si care are un cod CAEN similar;

d)    PASIROM INTERACTIV este din sectorul 3 Bucuresti, sector de unde este si S.C. STRUCTURAL CONS DESIGN S.R.L. Bucuresti, una din societatile care au intocmit studiile de fezabilitate pentru documentatia de atribuire (acest lucru este primul de retinut, deoarece daca se merge la o licitatie stiind dinainte ce se cere in documentatie esti 90% castigator), cealalta firma fiind SC INFRA PROIECT SRL Buzau (societatea Adrianei Maria Hernic, fost sef de Serviciu in CJ Buzau si una din clientele de frunte ale PSD Buzau);

e)    Tot la realizarea studiilor de fezabilitate a contribuit si S.C. PROCIVIL S.R.L. SLOBOZIA, societate din fieff-ul Dlui Liviu Dragnea care, in calitate de ministru al Dezvoltarii Regionale, a promis primarului din Racoviteni, Dl. Ilie Neacsu, ca-i finanteaza cele doua poduri pe care vrea sa le construiasca de aproape 10 ani (poduri ce ar uni un catun izolat al comunei de infrastructura locala);

f)    O alta firma venita ca tert este SC Alma Consulting SRL, administrata de sotia fostului inspector sef de la Inspectoratul de Stat in Constructii, firma care a facut dirigintie de santier pentru multe din lucrarile efectuate de omul de afaceri Corneliu Prunache (condamnat pentru infractiuni economice), considerat ”locotenentul” Dlui Marian Oprisan. Alma Consulting este una din firmele de casa ale Dlui Marian Oprisan, presedintele CJ Vrancea (coleg de partid cu domnul Teodorescu). Exemplu elocvent este cel al Dlui Iulian Ghiocel Matache, secretar de stat in Ministerul Transporturilor si ”baiat de casa” al baronului Marian Oprisan, numit ca reprezentant din partea Guvernului in consiliile de administratie de la TAROM si E.On Gaz (sotia sa, Dna judecatoare Daniela Matache), care si-a construit o vila de peste 200 de metri patrati, in apropiere de Focsani, intr-un cartier rezidential. Constructia a inceput in 2008, cand Ghiocel Matache era sef al Directiei Tehnice din Consiliul Judetean Vrancea. Iar firma focsaneana de proiectari Alma Consulting a obtinut un contract de la Consiliul Judetean Vrancea tocmai cand Ghiocel Matache avea nevoie de cineva care sa-i intocmeasca documentatia pentru autorizatia de constructie. De retinut, Alma Consulting a depus documentatia pentru obtinerea autorizatiei de constructie necesare reabilitarii unui grup scolar, obiectul contractului, la cateva zile dupa ce a facut acelasi lucru pentru casa familiei Matache.

Prin urmare, o intreaga retea s-a tesut pentru adjudecarea frauduloasa a acestei licitatii din Comuna Racoviteni – Jud. Buzau, toti factorii implicati fiind din PSD sau in conexiuni directe cu reprezentantii de frunte ai acestui partid.

Cu consideratie, ……” (din motive lesne de inteles si conform legislatiei in vigoare ne-am protejat sursa, nedandu-i in vileag identitatea – n.r.)

Iulian Gavriluta

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează