Primarul C-tin Toma vrea raul buzoienilor – introduce in mod gratuit “ucigasul tacut” (Wi-Fi) in Crang. Citeste aici despre efectele NEGATIVE ale aparatelor WIRELESS asupra SANATATII omului

Wi Fi pericol CrangCa si cum s-ar fi terminat toata treaba in parcul Crang, primarul Toma mai coace una: “Wi-Fi gratuit” in singurul loc linistit din oras. Ideea n-ar fi rea, daca acest mijloc de comunicare nu ar avea efecte negative asupra sanatatii copiilor si a celor mai sensibili dintre cetateni.

Nu este deajuns ca parcul arata ca o tiganie…tiribombe si chioscuri ca intr-un balci de la sat, locuri de joaca neingrijite, lacul cu mizerie…acum mai vrea sa otraveasca cu ceva atmosfera – cu undele ucigase. Din cele mai vechi timpuri se stie ca Parcul Crang este locul de relaxare si linistire dincolo de zumzetul si incarcarea orasului, dar se pare ca si acestea vor ramane doar amintire dupa ideile “nemaipomenite” ale lui Toma. Daca in America si alte tari mai avansate tehnologic se cauta zone libere de unde electromagnetice daunatoare creierului, adevarate oaze de liniste, la noi ca la nimeni – se face exact contrariul. Nu este deajuns ca pe blocurile din urbe si langa casele buzoienilor sunt antenele statiilor TV si satelit precum si a celor de telefonie mobila care otravesc mediul, acum vor apare si astfel de “nocivitati-utile” si unde? …in singurul loc de relaxare – Crangul. Iata o serie de efecte nocive ale Wi-Fi, cercetari ce sunt si la indemana Primarului, dar de… daca domnia lui foloseste doar surse de informare second-hand…

Efectele nocive ale Wi-Fi ului 

Mai multe studii au aratat ca Wi-Fi-ul are efecte negative serioase asupra organismului. Sunt considerate unele dintre cele mai moderne dispozitive inventate vreodata, avand un rol extrem de eficient in dezvoltarea comunicarii, insa foarte multi specialisti au indoieli in privinta sigurantei dispozitivelor Wireless, ultimele studii in acest sens intarindu-le temerile. Inca de la introducerea pe piata a dispozitivelor Wi-Fi in 1997, cercetatorii au efectuat mai multe studii pe marginea sigurantei lor in ceea ce priveste sanatatea omului.Iata ca rezultatele cercetarilor au fost pe masura suspiciunilor expertilor. Descoperirile facute arata ca Wi Fi-ul poate afecta negativ starea de sanatate a utilizatorilor, in special la copii. La ora actuala, cei mai multi dintre posesorii de telefone mobile au conexiune wi-fi iar producatorii marilor companii de telefonie mobila asigura ca pericolele semnalate sunt inexistente. Garantia venind din partea magnatilor care castiga anual sume exorbitante de bani din vanzarea dispozitivelor produse, este lesne de inteles ca nu e una tocmai de luat in seama. Agentia Britanica de Sanatate a confirmat faptul ca semnalele Wi-Fi au un impact negativ asupra ratei de crestere atat a oamenilor, cat si a plantelor. Cateva dintre efectele negative semnalate sunt: dureri de cap frevcente, durere ureche, probleme cu somnul. Rezultatele sunt clare si in acelasi timp socante – Wi-Fi-ul poate afecta in mod negativ starea de sanatate si sanatatea creierului, mai ales in cazul copiilor. Probabil, cel mai socant aspect este ca aceste informatii nu sunt deloc noi sau controversate. De fapt, in anul 2008, renumita publicatie americana “Scientific American” a adus in constiinta publica pericolele la care suntem supusi datorita tehnologiei Wi-Fi prin intermediul unui articol numit sugestiv “Controlul mintii prin intermediul telefoanelor mobile”.

Iata care sunt cele ZECE efecte socante pe care le are Wireless-ul (Wi-Fi) asupra sanatatii tale:

1. Contribuie la aparitia insomniei

Te-ai simtit vreodata mult mai alert dupa utilizarea Wi-fi-ului sau te-ai straduit din rasputeri sa adormi noaptea? Aceste simptome au fost frecvente si chiar determinate de un studiu desfasurat in anul 2007, care a avut scopul de a evalua modularea de joasa frecventa a telefoanelor mobile si impactul acesteia asupra somnului. In cadrul studiului, participantii au fost expusi la semnalele electromagnetice reale si false, emise de telefoane mobile reale, respectiv false. Cei expusi la radiatiile reale au adormit mult mai greu si au putut fi observate schimbari in modelele undelor lor cerebrale.

Concluzia cercetatorilor a fost aceea ca persoanele care obisnuiesc sa doarma in apropierea semnalelor Wi-Fi pot suferi, cu trecerea timpului, de probleme de somn cronice, datorita modului in care interfereaza aceste unde cu tiparele obisnuite de somn.

Pentru foarte multi oameni, privarea de somn reprezinta doar inceptului unor serii de probleme mult mai mari. Aparitia depresiei si a hipertensiunii se afla intr-o stransa legatura cu privarea de somn.

2. Wi-Fi – daunator pentru dezvoltarea copiilor

Expunerea la radiatiile de radiofrecventa non-termica ale Wi-Fi-ului poate perturba dezvoltarea celulara normala, in special in cazul dezvoltarii fatului. Un studiu de laborator desfasurat asupra animalelor de laborator a constatat o intarziere a dezvoltarii rinichilor. Aceste descoperiri au fost intarite de un alt studiu desfasurat in anul 2009. De fapt, perturbarea sintezei de proteine este atat de grava incat autorii au remarcat in mod special, ca “aceasta proprietate a celulelor este deosebit de pronuntata in tesuturile in crestere, in special in cazul copiilor si tinerilor. In consecinta, aceste categorii de persoane ar fi mult mai susceptibile in comparatie cu celelalte fata de efectele negative descrise.”

3. Afecteaza cresterea celulara

Atunci cand un grup de elevi au experimentat dificultati de concentrare dupa ce au dormit cu telefoanele mobile alaturi de capul lor, acestia au decis sa efectueze un experiment pentru a testa efectele wirless-ului asupra cresonului de gradina. Un set de plante a fost crescut intr-o camera fara radiatii, iar un alt set de plante a crescut alaturi de doua routere care emanau aceasi cantitate de radiatii cu cea emanata de un telefon mobil. Rezultatele? Cel de al doilea set de plante nu a crescut. Acest studiu a fost prezentat intr-un articol anterior (click aici).

4. Afecteaza functionarea creierului

In acelasi mod in care elevele de origine daneza au observat aparitia problemelor de concentrare, oamenii de stiinta au incercat sa descopere impactul pe care-l au radiatiile 4G asupra functiei cerebrale. Folosit tehnologia RMN,  cercetarile desfasurate anul trecut au descoperit faptul ca aceste tipuri de radiatii reduc considerabil activitatea cerebrala.

5. Afecteaza functionarea creierului in cazul femeilor

Un grup de 30 de voluntari sanatosi, 15 barbati si 15 femei, au fost supusi unui simplu test de memorie. Prima oara, intregul grup a fost testat fara a fi expus la radiatii de tip Wi-Fi – in acest caz voluntarii nu au intampinat nicio problema in rezolvarea testului. Apoi, grupul a fost expus la 2.4 GHz emisi de un puct Wi-Fi timp de 45 de minute. In aceasta parte a testelor, activitatea creierului a fost masurata, iar femeile au fost cele in cazul carora a fost constata o schimbare notabila a activitatii cerebrale si a energiei.

6. Neutralizarea spermei

Cunoastem de o buna perioada de timp efectul pe care-l are caldura degajata de laptop-uri asupra spermatozoizilor. Ei bine, se pare ca nu este singurul factor care poate ameninta virilitatea barbatilor. Cercetarilor au demonstrat efectul pe care il au radiatile emise de Wi-Fi asupra spermei si a ADN-ului. In cadrul testelor desfasurate atat asupra oamenilor, cat si asupra animalelor, s-a constatat faptul ca expunerea la Wi-Fi reduce miscarea spermatozoizilor si cauzeaza fragmentarea ADN-ului.

7. Are un impact asupra fertilitatii

Si nu, nu are efecte negative doar asupra spermei. Rezultatele unui studiu pe animale sugereaza ca unele frecvente radio pot impiedica implantarea ovulului. In timpul studiului, soriceii de laborator expusi la radiatii timp de doua ore zilnic, vreme de 45 de zile, au avut nivelurile de stres oxidativ crescute considerabil. Prejudiciul celular si impactul asupra structurii ADN-ului de la aceasta expunere sugereaza o puternica posibilitate de aparitie a unei sarcini anormale sau esecul implantarii ovulului.

Institutul Karolinska din Suedia a lansat un avertisment in 2011, afirmand:

“Femeilor gravide le este recomandata evitarea dispozitivelor de tip Wireless si indepartarea de ceilalti utilizatori.”

8. Provoaca stres cardiac

In cazul in care ai impresia ca-ti bate inima mai tare atunci cand esti inconjurat de retele fara fir sau 3G, probabil nu este doar o impresie. Un alt studiu care a implicat 69 de subiecti a raportat faptul ca multi dintre acestia au prezentat un raspuns fizic real la frecventele electromagnetice. Care a fost mai exact acest raspuns fizic? Cresterea ritmului cardiac.

9. Exista o legatura intre Wi-Fi si cancer?

Acesta este un lucru extrem de controversat, dar nu putem ignora faptul ca  o multime de teste  indica faptul ca expunerea la radiatii electromagnetice creste riscul de dezvoltare a tumorilor.

In timp ce studiile umane sunt rare, rapoartele si studiile de caz exista din abundenta. Un asemenea caz a implicat o femeie in varsta de 21 de ani care a dezvoltat cancer la san. Ceea ce fac acest caz unic a fost ca familia ei  nu a avut o predispozitie la aparitia cancerului. Coincidenta sau nu, tumora s-a dezvoltat chiar in locul in care obisnuia sa poarte telefonul mobil.

10. Te poti proteja

Desi mass-media ignora beneficiile dovedite, cercetatorii au identificat mai multe metode care pot oferi un anumit grad de aparare. In primul rand, nivelurile scazute de melatonina par a corespunde cu expunerea la Wi-Fi. Astfel, alimentele bogate in melatonina pot combate cateva dintre efectele produse. In testele pe animale, L-Carnitina ofera suportul antioxidant pentru substantele nutritive afectate negativ de ratiatiile de 2.4 GHz.

SURSE: efemeride.ro, scientia.ro, dimineata.ro, descopera.ro, jurnalulspiritual.ro

A.D.

I.G.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

0 #4 sa ne mai miram?parvulescu ion 10-01-2017 09:02
sa ne miram de dezastrul din crang....? cand le-a interzis celor de la urbis sa mai iasa dinsediu?....ci ne sa se mai ocupe de crang....?firme le lui Tomitza?....est e posibil
Citat
0 #3 Pentru domnul "Tiribomba"Bianca 06-01-2017 15:19
Este tare simplu sa faci munca unor oameni "presa de tiribombe" cand nu ai nimic a face. Si de asemenea este si foarte simplu sa fii slab pregatit in anumite domenii, scuzabil, nu toti le stim pe toate. Dar, intr-o lume plina de dive, crime, violuri si altele asemenea un astfel de articol, un astfel de subiect este o oaza de cunoastere pentru cei ce vor sa vada si dincolo de simplitate. Cartile din carti se fac....iar articolul este, observ bine documentat, in fiecare dintre noi este liberul arbitru deci domnule Alex puteti trece la o alta pagina, la un alt subiect daca nu va place. Iar daca sunteti pro Toma si vreti sa denigrati cu atat mai urat, a adauga un comentariu pro sau contra se poate face in limbaj elevat. Felicitari administratoril or ziarului on line NEWS Buzau care publica comentariile fie bune fie rele, cei mai multi din breasla nu o fac.
Citat
0 #2 Aleclientul 05-01-2017 23:13
Citez pe Alex:
Copy paste de aici:
http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/10-shocking-facts-health-dangers-wifi/

LA FURAT cu presa asta de tiribombe.


Alex....sunt citate sursele....din pacate nu cu link ancora dar sunt....si sa fim seriosi nu inseamna ca nu este adevarat ceea ce e scris...cumva te-a pus Toma sa scrii asta sau negi efectele nocive? Ti as recomanda si un serial nou.."Deep Web" mai ales episoadele 4 si 5 sa vezi acolo studii...deci nu mai arunca aiurea cu de astea..sunt fumate...
Citat
0 #1 TiribombeAlex 05-01-2017 13:12
Copy paste de aici:
http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/10-shocking-facts-health-dangers-wifi/

LA FURAT cu presa asta de tiribombe.
Citat