Tu te comporti social adecvat?

social model de conduita societySă vorbim un pic despre ce înseamnă un comportament social adecvat, în termeni populari a fi civilizat sau cei șapte ani de acasă. În esență înseamnă a te purta cu ceilalți așa cum dorești să se comporte și ei cu tine. Dau și exemple practice, ca să nu existe dubii.

 

E firesc să vrei să asculți muzică când mergi cu mașina. O alegi în funcție de preferințele tale, dar cu ce au greșit ceilalți care sunt nevoiți să o asculte când tu ai dat boxele la maxim și ai coborât toate geamurile? Iarăși ți se pare normal să fie curat și frumos pe oriunde mergi. Atunci de ce arunci hârtiile pe jos când orașul e împânzit de coșuri de gunoi? Când stai pe canapea în parc și spargi semințe, iar în urma ta rămâne mușuroi de coji ți se pare firesc să strângă altul după tine? Ești tot timpul atent la capra vecinilor fiind pregătit să sancționezi orice abatere, dar de a ta cine are grijă? Nu e mai simplu să își vadă fiecare de a lui? A saluta nu e o crimă. În caz că nu știai. Mai ales când intri undeva. Nu pică tavanul nici dacă urezi "o zi bună în continuare" la plecare. Și când ridici tonul e o problemă, mai ales când partenerul de discuție nu e surd. Sunt convinsă că cei din jur nu vor să fie martori la o convorbire particulară. Valabil și când vorbești la telefon în mijloacele de transport în comun. Sunt doar câteva aspecte, poate nu cele mai importante, dar cele mai evidente la o simplă ieșire din casă. Toți trăim pe aici și ne-ar fi mult mai ușor dacă am aplica aceste reguli de bun simț.

ASTRIDA

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează